Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> fotoTurgelis
 

medium format

     

Pranešimas the other one    2013 6 15 10:20      

gal kas žinot, ar ir kur Vilniuje medium format SLR būtų galima išsinuomoti?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas martynas a.    2013 6 17 21:26      

Pagal aprasyma turi Mamiya rz67...
http://www.studijosnuoma.lt/studijos_iranga.html


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas the other one    2013 6 18 8:47      

o, ačiū! reikės pažiūrėti, ką jie ten turi.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas martynas a.    2013 6 18 8:57      

jei šiaip norit išbandyt - tada nuoma gal ir gera mintis, bet jeigu daugmaž žinot apie ką yra MF - ar nebūtų logiškiau nusipirkt kažką ebay su baziniu stiklu? užmečiau akį, yra visai pusėtinų mamiya rb67 ar 645 variantų parduotų už <500lt (o tiek tikrai sumokėsit už kelias dienas nuomos). Dar pigesni būtų Bronica, Kiev ir t.t.

jei reiktų patarimų apie Mamiya modelius, rašykit, kiek sugebėsiu - patarsiu.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas the other one    2013 6 18 19:06      

Labai ačiū, Martynai, už patarimus. Na mane MF visada žavėjo, tad pamaniau, kad būtų labai įdomu pasibandyti. Aš turiu juostinį Nikon FM2, tai vis su juo pažaidžiu, bet MF vis tiek norisi... Visada svajojau apie Hasselblad (bet to dar teks palaukti), bet Mamiya irgi tinka. Apie Bronica, tiesa pasakius, neteko girdėti, tad neįsivaizduoju kaip ten su kokybe, o apie Kiev esu girdėjus, kad gan nepatogu naudoti...

Kažkaip nepagalvojau, kad ta kelių dienų nuoma gali būti tokia brangi, tai jeigu už tą pačią sumą galima nusipirkti normalią Mamiya, tai dabar labai pagalvosiu. Kaip suprantu, reikėtų prie pačios kameros ir kažkokius priedus dar pirkti?

O žiūrėkit, galiu paklausti, kiek daugmaž Lietuvoje kainuoja tas malonumas su MF fotografuoti (juosta, ryškinimas, skenavimas) ir apskritai ar apsimoka tai daryti, jeigu aš pati neryškinu (norėčiau kada pasimokyti, bet nežinau, kur...).


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Fotostotelė    2013 6 19 8:20      

Juosta fotkinti ir pigu ir brangu, kaip pažiūrėsi. Jeigu vidutiniškai padoresnis skaitmeninis fotoaparatas su rimtesniu objektyvu kainuoja kelis tūkstančius, tai už tuos pinigus galima paimti neblogą vidutinį formatą ir dar jaučiu trečdalis pinigų liks, tik reik gerai paieškoti ir apsispręsti. Tada už likusius pinigus perki krūvą juostos. Juodai balta juosta prasideda nuo 10 lt, spalvota apie 15, o jeigu truputį geresnės tai nuo 20 lt. Jei ryškinsi juodai baltą juostą namuose dar chemijos reikės, ji nėra brangi, gali pažiūrėti čia: http://fotofanai.lt/?m=1,68,17 Galima ryškinti ir procentre, tada vienos juostos ryškinimas apie 7 lt, spalvotos ryškinimas bus pigesnis apie 3 lt. Skenavimas irgi varijuoja kuo skenuojama, pavyzdžiui kokybiškas skenavimas brangesnis, pas mane kainos tokios: http://www.efoto.lt/skelbimas/fotojuostu_skenavimas_su_nikon_coolscan_9000 bet visada galima pačiam pirkti skenerį arba ieškoti pigesnio varianto. Grubiai susumavus gaunasi, kad standartiškai 6-6 kadras kainuoja: 1,5 lt juosta+0,25 ryškinimas+2 lt skenavimas gaunasi 3,75. Čia neskaičiuojant aparato kainos, tai sąlygini nepigu, bet jei nefotkini serijomis, tai yra variantas gauti labai kokybišką vaizdą, reikia atsiminti, kad vidutinis formatas skirtas profesionalas, tagi ten kokybė pati aukščiausia, plius gaunamas labai detalus vaizdas. Taigi reikia paskaičiuoti, kiek išleistum skaitmenai ir paanalizuoti ar apsimoka keisti į juostą.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Julka    2013 6 19 9:13      

Ne visada juk į pinigus viskas remiasi Smile yra juk žmonių kurie nemėgsta skaitmenos nors užmušk ir nieko blogo tame nematau. Geriau daryt tai kas patinka ir už tai sumokėt, nei taupyt ir kankintis.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas martynas a.    2013 6 19 16:52      

tiesą sakant nežinau, kiek ta nuoma kainuoja, reiktų pasiskambint. Bet tikrai nustebčiau jei pigiau nei 100lt dienai.
Apie priedus Mamiya - priklauso nuo modelio.
Jei kalbam apie didelį ir nelengvą RB67 (6x7 kadras) - ta kamera susideda iš 4 komponentų: body, objektyvo, šachtos arba prizmės (t.y. vaizdo ieškiklio) ir juostos kasetės. Kasečių būna kelių tipų, populiariausios yra 6x7 ir 6x45 kadro formato. Išskirtinis šitos kameros bruožas (ir iš to atsirandantis svoris) - norint keisti kadro orientaciją nereikia judinti kameros - pakanka persukti kasetę iš horizontalios į vertikalią padėtį r atvirkščiai. Fokusuojama dumplių pagalba. Iš esmės tai studijinė kamera, bet aišku galima ir pasinešioti. Pliusas - ji surinkta kaip tankas ir pilnai mechaninė, taigi baterijų neprireiks - be to galima naudot savigynai. Pigiausias yra pats pirmasis modelis, kuris taip ir vadinasi - Mamiya Pro RB67. Vėliau sekė Pro-S ir Pro-SD versijos (pagerinti užraktai, sandarumas ir t.t.), atitinkamai ir kainos skiriasi. Labai tikėtina, kad nusipirkus senesnį modelį reiks iš naujo jį užsandarinti, kad neleistų šviesos - tam reikalui parduodami kit'ai ebayjuj. Optika praktiškai visa yra puiki, standartinis objektyvas 90mm. Buvo trys optikos kartos - tiesiog objektyvai, C serija (pagerintas optikos padengimas) ir k/l. Pigiausi žinoma pirmieji, kurie puikūs, tik mėgsta šviesos zuikučius gaudyt.
Mmaiya 645 - 6x4.5 kadro kamera. Jų būta daug skirtingų modelių, dabar visų nesurašysiu. Tai elektroninės kameros, taigi ant baterijų nesutaupysit. Pirmieji modeliai buvo su integruota juostos kasete (tiek šios kameros tiek jų aksesuarai yra pigiausi), vėliau pradėtos gaminti modulinės sistemos, t.y. susidedančios iš body, objektyvo, šachtos/prizmės ir juostos kasetės. Daug lengvesnės nei rb modelis. Fokusuojama žiedu ant objektyvo.
gan įtaigus kamerų dydžių palyginimas http://3.bp.blogspot.com/-yR19N-uP_WU/URVTDyNhI5I/AAAAAAAAHTg/Ok-hlLbl388/s1600/IMG_3350.jpg

Yra dar toks daiktas kaip buvusios DDR gaminys Pentacon Six - 6x6 kadro kamera. Daug reikalų turėt neteko, negaliu komentuot, bet kaip įžanga į MF gal ir neblogai.
Dar vienas visai įdomus variantas būtų senos sulankstomos dumplinės kameros (folder'iai), bet apie šitus galima būtų atskirą temą kurt - tiek jų prigaminta visokiausių. Kai kurios iš šių kamerų yra pilnaverčiai tolimačiai, bet jų ir kaina atitinkama. Dauguma, pvz zeiss ikon nettar - tiesiog dėžutė juostai su geresniu ar blogesniu objektyvu. fokusuojama ant objektyvo nustatant atstumą iki objekto. bet tai žinoma ne SLR kameros. paprasčiausių variantų kainos ebayjui juokingos - galima visai tvarkingą variantą ir už 10-20 eurų surast. tik optikos kokybė tikrai neprilygs aukščiau minėtoms mamiya, o ir šiaip - metai daro savo, reiks jas valyt, tept, sandarint ir taip toliau ir panašiai.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas MP    2013 6 20 8:32      

dar yra gi TLR - kainos tikrai prieinamos...

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas jonas kazlauskas    2013 6 20 13:45      

http://www.skelbiu.lt/skelbimai/polaroid-600-se-didintuvas-magnifax-6-keiciu-i-l-14983173.html
,,,
uz 40llt 10,,polaroidiniu,, fotkiu ant fuji materijolo is kart.... arba ilguoju budu nuo rollkasetes 6x9 negatyvas ir didintuvas cia pat.


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą