Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Ieškau, kas Vilniuje pamokintų dirbti su išorine blykste.

     

Pranešimas Jolita Bakūnaitė    2012 1 04 22:10      

Technika Canon.
Tinka ir darbo metu, savaitgalį.
Klausimai, kainos derinimas - asmeniškai.
Dėkui
Jolita


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Jolita Bakūnaitė    2012 1 05 10:29      

ar nera mokanciu, ar visi ziauriai uzsieme, ar netiketu pinigu niekam nereikia? Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Julius pils    2012 1 05 14:44      

keistokai skamba toks noras, pamokinti dirbti - labai plati tema... Parasyk kokie konkreciai klausymai, arba plačiau aprasyk esamą situacija, ir siekiamą tikslą, gali ir i AŽ, gal ir pagelbėsim, jei daugiau norinčių neatsiras. Wink

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Jolita Bakūnaitė    2012 1 05 21:51      

tikrai plati tema pradedanciajai. Iki siol stengdavausi patalpose su ISO issisukti, bet triuksmas, aisku, nepageidautinas daznai buna. Todel noriu ismoketi naudotis blykste. Domina: ka ant jos ir fotiko nustatinet konkreciom salygom (na, patalpoj, saules sviesoj, sesely), kur nukreipinet, kokie papildomi priedai ka duoda, ko vengti, pagal ka greitai ivertinti situacija ir pagal tai nusistatyti parametrus ir pan.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2012 1 05 22:52      

Geriausias pamokymas pačiai būtų praktika - galima be abejo viską sudijtuoti - tik ar mokėsi pasinaudoti viskuo, kol nesi pati pabandžiusi - treniruokis ir pati viską suprasi - taip bus geriausia - eksperimentuok. |Kadangi vienos dienos pamokyti dirbti su blicu tikrai neužteks - nes visur skirtingas apšvietimas- ir per dieną jis keičiasi n kartų. Praktika, praktika su eksperimentais, ir dar n kartų tai - išmoksi pati ir neprarasi pinigų. Ir su blicu - taip pat kaip ir fotografija - kiekvienas mokys pagal save -o gal pačiai tie mokslai netiktų. Pigesnis varinatas yra:
nusiperki užrašų knygelę ir užsirašinėji nustatymuūs ir rezultatą - vėliau turėsi visą informąciją apibendrinti - gal kažką ir suprasi.

Labai protingai darydavai kad stengdavaisi tik su ISO žaisti - supratai kad netenkina rezultatas - tai gal ne blico reikia - o geresnio aparato su platesnėmis galimybėmis - juk blicas dažniausiai žudo tikrą šviesą ir nuotrauką (nekalbu apie popsines ir fashion nuotraukas).


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Jolita Bakūnaitė    2012 1 05 23:49      

aha, taip ir planuoju daryti. Tik cia kaip su pyragu: gali skaityti knygas ir bandymu ir klaidu metodu mokintis ji iskepti arba gali paprasyt, kad kas paaiskintu esminius dalykus, o paskui jau eksperimentuoti pats. Valgomas rezultatas greiciau gausis antru budu Smile O man to ir reikia Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Kafkis    2012 1 06 13:06      

ISO 800, Diafragma kuo atviresne (2,8 tarkim) islaikymai nuo 1/30 - 1/200 ir blykstes stiprumas 1/8 galingumo. Vakareliuose man taip geriausiai. Kur mazai apsvietimo ir t.t. Galima taikyti ir prastai apsviestom patalpom tik ISO 400-640 tada.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Saulius Žiūra    2012 1 10 23:00      

Pagrindinius dalykus galima parodyt-papasakot per 15-20min., o toliau geriausias mokytojas - praktika.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas WH    2012 1 11 19:58      

aš irgi Canon'istas
nedaug išmanau, bet galiu pasidalint patirtimi


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2012 1 11 21:18      

WH rašo:
aš irgi Canon'istas
nedaug išmanau, bet galiu pasidalint patirtimi


Čia tai metų topas - kad pagal mane darbas su blicu ir ten ir ten priklauso nuo šviesos, norimo gauti efekto, išlaikymo, diafragmos, sinchronizacijos, atspindžių, atšvaitų, skalidytuvų, ekspozicijos. Prie ko čia prekybiniai ženklai ???


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą