Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Kaip neapsigauti per savo žioplumą .

      Puslapiai: 1, 2, 3 ... 9   10   11  

Pranešimas arkanoidas    2009 12 31 21:40      

Nusprendžiau patarpininkauti vienam jau ne vieną kartą matytam , iš vaizdo padoriam žmogui , kuris norėjo skubiai parduoti savo veidrodinį fotoaparatą Canon .
Įdėjau skelbimą , susitariau su vienu žmogumi , tas jau persiuntė pinigus man į sąskaitą , išsiemiau pinigus , kartu su pardavėju nuėjome prie "jo" laiptinės ,pardavėjas pasiemė pinigus , pasakė jog tuoj atneš fotiką , ir nuėjo -- pralaukiau kol visi maumai nosyje sušalo . Nuėjau į laiptinę ieškoti buto -- pasirodo jog yra antras išėjimas per kiemą visai į kitą gatvę , pamaniau kad man "ragai" . Susiskambinau su klientu , daug nesiteisinau , paaiškinau situaciją , paprašiau laiko iki pirmadienio susirasti tą pardavėją arba pervesti pinigus atgal , sukėliau pusę savo "ryšių" ant "ausų" , bet pasirodo -- žmogus buvo sąžiningas , arba suprato -- kuo gali baigtis tokie nuotykiai, tai dar po kelių valandų pasirodė pats su fotiku ir aiškino kad buvo užstatęs kitame lombarde ir skubėjo išsipirkti . Tai kad , kai perkate arba parduodate -- pasistenkite įsitikinti , jog neliksite ir be prekės ir be pinigų . Gerai kad šį kartą viskas gerai baigėsi .


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas aidas a .    2009 12 31 22:34      

Gerai, kad neprarandi igudziu. To ir linkiu ateinanciais metais!

» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2009 12 31 23:48      

ir "ryšių" Very Happy , ir tau to paties .

» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas Kęstutis Šimatonis    2010 1 01 13:02      

taip, sunkmečiu sukčiavimo atvejų tik daugės ...
Gerų !


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas waska    2010 1 05 14:40      

Deja, bet laimingasis pirkejas buvau as. Negana to, kad pirmakart pasitikejau ir pervedziau tiesiogiai pinigus ir gavau streso VISIEMS metams ir praradau pasitikejima betkokiais lietuviu pardavejais, tai objektyvas dar pasirode neveikiantis.

Galu gale kai fotikas jau atsirado, nusiunciau savo draugus vilniecius, kad pasirupintu persiuntimu patys. buvo velu, isoriskai zaislai atrode ok, nuotraukos ekranelyje irgi atrode norma.

Deja, bet parsivezus namo viskas nebeatrode liuks, ir istorija dar nesibaige... objektyvo vidus atrodo kaip klijuotas, kaip pasidenges pelesiu ar kazkuo.

Deja, bet gerb. pardavejas nelabai nori prisiimti savo kaltes ir antra diena nekelia ragelio, nors buvo sutarta, kad pasikalbesime po svenciu. Nori nusiplauti ir kaltina draugus paemusius mano fotoaparata. Mol apziurejo, buvo viskas ok, o dabar kabinejates.

Taip kad bukite dar atsargesni pirkdami is nepatikimu pardaveju. Palieku sita reikala pardavejo sazininei, ir Jusu, fotografai, apmastymams. Vis dar tikiuosi, kad pavyks susitarti su pardaveju graziuoju.

Nuotrauka daryta paties pardavejo lombarde:



Nuotrauka daryta draugu namuose:



» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2010 1 05 15:04      

Viso pirmo , parduotas aparatas yra prie liudininkų ,ir tikrai viduj niekas nebarškėjo , kaip pats minėjai ,o tavo draugas irgi turi canoną ir supranta juose --tai kodėl jis man neparašė jokių pastabų ir pasirašė po priemimo rašteliu ?
Jeigu kažką norėčiau apgauti --tai siųsčiau tamstai per autobusų stotį , ir paskui galima būtų sakyti kad kažkas atsitiko kelionėje , o aš sulaukiau tavo draugo ir perdaviau daiktą jam , ir kaip suprasti objektyvo viduje ? jus ką , išrinkinėjote jį ? kokie gali būti nusiplovimai , išrenkat , dar kažką ,juk tik meistrai gali išrinkinėti . Ir dar nei karto nebuvo -- kad kažką parduodamas ką nors apmulkinčiau .


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas waska    2010 1 05 15:17      

Koks dar isrinkinejimas, nebuk kosmonautu Smile sviesoj akivaizdziai matosi pazeidimas, papurcius barska. Paties darytoj nuotraukoj jau matosi, kad stiklas pries parduodant buvo suluzes. Ar dar kyla kazkokiu minciu? Jei tave apgavo, tai nereikia ieskoti durnu ir stumti pavargusius daiktus kitiems.

visada buna pirmas kartas. jei nepavyks susitarti graziuoju, puslapio administracijai rekomenduosiu smarkiai atkreipti demesi i tavo pardavinejamas prekes. Telefono numeri turi.


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas Rokas Varanauskas    2010 1 05 18:00      

kažkaip nesinorėjo naujos temos kurt, čia lyg irgi apie tai yra užsiminta, tai gal tiesiog paklausiu čia.. karts nuo karto pasižiūriu skelbimus ir turbūt greitu laiku pirksiu fotoaparatą ne iš parduotuvės, bet tarkim naudotą iš žmogaus, bet toks klausimas iškilo - kaip su atsiskaitymo įrodymu, prekės gavimu, t.y. perduodant pinigus ir pasiimant prekę pasirašomas koks nors kvitas ar kažkas panašaus...? būtų įdomu išgirsti žmonių, kurie tuo užsiima, nuomonę.. manau tai naudinga būtų man ir kitiems..

» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2010 1 05 18:15      

Kažkuris iš Jūsų, berniukai, meluoja. Kai ką nors perkate, geriau pirkite patys- tada nereiks nieko kaltinti ir prieš nieką teisintis. Tegul abiems tai būna gera pamoka, dielavarai.

» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas waska    2010 1 05 18:45      

Man taip pat jokio malonumo cia viesai koliotis, bet kitos iseities nebematau. Is skelbimu Lietuvoje nusipirkau keturis fotikus, tris pardaviau taip pat per skelbimus - neikart nekilo jokiu dramu. Is esmes nei karto nesusitikau nei su pirkeju nei su pardaveju. Per tokius zmones visa prekyba internete kelia didziuli nepasitikejima.

O kad pardavejas patarpininkavo su kazkuo ir dabar nejaucia jokios atsakomybes, tik dziaugiasi uzdirbes pinigus, tai daugiau nei nemalonu.


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas saukstas    2010 1 05 19:14      

Prielaida dėl melavimo, deja, teisinga. Gaila, kad vyksta tokie dalykai - dar negreit mūsuose atsiras galimybė be rūpesčių ir patikimai įsigyti daiktus internetu.

Aš esu tas waskos draugas vilnietis, atvažiavęs pasiimti fotoaparato, ir noriu papasakoti visą istoriją iš pirmų lūpų.

Paskutinę praėjusių metų dieną išgirdau, kad waska pirko fotoaparatą, bet pardavėjas vietoje prekės pradėjo aiškinti, jog ji "bus vėliau, kokią sausio 2 dieną". Waska nėra tas žmogus, kuris tvirtai kažko pareikalaus, bet aš - būtent toks. Pasiskambinau, papasakojo situaciją - pinigus pervedė, o kai atėjo laikas gauti prekę, pardavėjas ėmė pasakoti, kad žmogus, iš kurio jis pats turėjo paimti fotoaparatą, kuris laikas neatsako į skambučius telefonu. Dar pasakojo kažkokias istorijas, kol galop išgirdom, jog pirmasis fotoaparato savininkas paėmė pinigus prie laiptinės ir pabėgo.

Turint omeny, kad čia kalba eina ne apie keliasdešimt litų, o apie ~1000, situacija PIRKĖJUI tapo net labai nemaloni. Pasitikėjimas pardavėju sumenko iki minimumo ir buvo pareikalauta tą patį vakarą kokiu nors būdu pristatyti arba fotoaparatą, arba pinigus. Manau, visi sutinka, kad naujuosius sutikti ore kabant tai sumai pinigų nėra linksma, taigi mūsų veiksmai yra visiškai pateisinami, taip?

Toliau - po poros valandų nuo mūsų "ultimatumo" fotoaparatas atsirado. Stebuklingai ar ne - nežinau. Bandžiau tartis su pardavėju (arkanoidu) dėl susitikimo kur nors viešoje vietoje - manau, sunkoka būtų užginčyt mano pageidavimą, kai situacija klostėsi taip nekvepiančiai. Tačiau jis primygtinai reikalavo atvykt į autobusų stotį Vilniuje ir reikalą užbaigti ten. Tikriausiai niekam ne paslaptis, kad tamsoje stoties rajonas neatrodo labai saugus? Kokie žmonės gali ten "sukti biznį"? Visgi teko nusileist, nes iki šampano taurių kėlimo buvo likusios vos kelios valandos. Nuvažiavau ten, arkanoidas pribėgo ir praktiškai nusitempė mane į lombardo paviljoną (šalia aikštelės, kurioje stovi maršrutiniai taksi), nepaisant mano noro viską atlikti kad ir parduotuvėje "Iki" už kasų. Ir tikrai nieko nenustebins faktas, kad aplink ten šlaistėsi abejotinos reputacijos žmonių grupelės.

Sulaukėme moteriškės, kuri atrakino lombardo duris bei užėjome vidun. Toji lombardų karalienė ir yra arkanoido minimi "liudininkai". Iš maišelio pardavėjas ištraukė fotoaparatą, parodė, jog yra tos dalys, dėl kurių buvo tartasi, aš telefonu susitikslinau jų sąrašą. Subinė, jei atvirai, spirgėjo, ir tikrai daugiau dairiausi pro langus (ar niekas ten manęs nelaukia), nei čiupinėjau fotoaparatą.

Dabar - svarbiausia šitos muilo operos "scena". Arkanoidas paėmė fotoaparatą ir padarė bent vieną nuotrauką (neskaičiavau, bet viena tai tikrai yra). Perdavė prekę į mano rankas, aš pabandžiau padaryt nors vieną nuotrauką, tačiau.. fotoaparato baterija nuseko galutinai ir jis tiesiog išsijungė. Vat ir visas prekės apžiūrėjimas, kurį pavyko atlikti tokiomis "karo lauko" sąlygomis. Maža to, per tą mažiuką 350D ekranėlį nuotraukos kokybę, visi suprantat, sunku įvertinti.

Nežinau, kaip kitiems, bet bent man atrodo, jog išsilavinę ir normalų sandėrį sudarantys žmonės to tikrai nedarytų lombarde stoties rajone jau vėloką vakarą.

Džiaugdamasis, kad visi daiktai savo vietose ir bepradedantis įtikėti kalėdiniais stebuklais, nuskubėjau į automobilį, pasidėjau žaislus ir nuvažiavau namo.

O ten mane pasitiko tikroji lietuviško stoties rajono verslo realybė - maniškė paėmė fotoaparatą į rankas, išėmė bateriją (pakrauti) ir pažiūrėjo pro ieškiklį į televizorių. Pamatė staigmeną - apsiblaususį vaizdą kadro kraštuose. Tvarkingai nuvalėme objektyvo išorę - nepagerėjo. Nuėmėme objektyvą ir tiesiog pro stiklą pamatėme - viduje sukinėjant patį objektyvą barška beigi važinėja kažkokia apvali detalė su skyle viduryje (nesu specas, negaliu įvardinti tiksliai), o ant kažkurio stiklo iš kraštų priaugę velniaižin kokie grybai - iš pradžių tikėjausi, kad tai - šerkšnas (kurio vėlgi ten neturėtų būti), bet kai daiktai atšilo iki kambario temperatūros, situacija nepasikeitė. Tame šerkšne netgi matosi prilipusios kelios smulkios nuolaužėlės.

Paskambinome pardavėjui, bet jis iškart visas bačkas suvertė ant manęs - atseit, sudaužiau aš. BET, įkėlę fotoaparate buvusias nuotraukas į kompiuterį galutinai įsitikinome, kad tai neįmanoma - dar arkanoido darytoje nuotraukoje matosi stiiiiprūs objektyvo defektai.

Tai kaip, pardavėjau, patikimas tu žmogus ar ne? Apkaltini pirkėją nebūtais dalykais, prieš tai pritrynęs istorijų ir nesugebėjęs nei laiku pristatyti prekės, nei pristatyti prekę tokią, kokia turėjo būti?

Kai bandėme skambinti vakar - nekėlei. Po šiandienos waskos pasisakymo forume tau skambino maniškė - va tada jau atsakei. Negana to, kad netgi matydamas nuotrauką, kurią pats padarei ir jos defektus, vis dar neprisiimi atsakomybės, tai dar ir forume tas pačias bačkas vis dar bandai verst ant niekuo dėtų žmonių.

Siūlau tau pasielgt vyriškai jei ne dėl teisybės, tai bent dėl savo reputacijos, ir grąžint pinigus bei pasiimti defektuotą prekę.


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2010 1 05 20:57      

Dėl stoties rajono -- nepasakok nebūtų dalykų , pats tau pasisiūliau ir iki mašinos atgal palydėti -- toje saugioje ,tavo žodžiais, IKI parduotuvėje ir prie jos įvyksta daug daugiau plėšimų ir vagysčių nei tarp tų lombardų eilių .
Dėl fotoaparato pardavėjo jau viskas yra aukščiau aprašyta , ir jei negautumėte daikto ar pinigų -- tada ir būtų man visi kaltinimai , tai kad tas punktas išsibraukia .
Dėl fotoaparato - nuotraukų kokybę tikrinau irgi per ekranėlį -- į kompą neįmetinėjau nuotraukų , fokusavo , fotografavo -- jokio išorinio pažeidimo nėra , į jo vidų irgi niekas nelandžiojo . Tai jeigu kažkas braškėjo objektyve -- kodėl to neparašei fotoaparato priėmimo raštelyje , ir nereikia dabar rašyti kad galvojai tik apie savo saugumą -- nes , berods , pačiam garantavau dėl saugaus grįžimo iki mašinos ir išvykimo . IKI parduotuvėje -- kur visada masė žmonių -- tave , su brangiu fotoaparatu, stebėtų kokios 4-5 poros akių , kurių savininkas neseniai išėjo iš kalėjimo , ten jau būtų sunkiau su garantijomis -- pasiūliau saugiausią vietą , dar gi siūliau autobusų stoties laukiamąjį , kuriame apsaugos vyrai irgi gerai dirba ir vaiko "žulikus" .
Tai kad dar kartą paaiškinu -- jeigu ką nors sukčiaučiau , tai juk galėjau dėti nors dėžę su plytą į autobusų siuntas ir išsiųsčiau -- o pats jau toliau aiškintumeisi ne vieną mėnesį su autobusų stotimi , ir ne skambinčiau iš karto , kai buvau apsižioplinęs prie laiptinės , ir nelaukčiau tavo žmogaus .
Ir dar kartą parašau -- kai pardavinėjau -- niekas nebraškėjo -- aišku , dabar viską galima bandyti versti ant manęs.
Tai kad turite tokį variantą -- Pylimo g. taisykla -- pravalys tikrai pigiai , ir parduosite visiškai sutvarkytą stiklą už kokius 750 litų --tiek siūlė man už jį E-foto .
Dėl mano pardavimų -- nei vienas žmogus per ilgą laiką nei vieno blogo žodžio nepasakė , visi viską gaugavo laiku ir tvarkingai . Neveikiančių , arba brokuotų dalykų nepardavinėju .
Dabar -- del "varymo " ant viso stoties rajono -- negerai taip , kadangi stoties prieiguose sąžiningai dirba virš 1000 žmonių -- nuo atlyginimo iki atlyginimo .


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas martynas a.    2010 1 05 21:04      

rokui varanauskui
pirk is ebay mokedamas paypal. rimtai. bus daug maziau problemu, nei su lietuviu "verslininkais" (iskart atsiprasau tu nedaugelio saziningu pardaveju/pirkeju). plius jei isigytos prekes kokybe objektyviai neatitiks ebay'inio aprasymo - atgausi pinigus pagal paypal draudimo programa. zinoma, tame saite taip pat galioja sveiko proto diktuojamos taisykles - bet jei pirksi is daug daiktu pardavusio zmogaus n metu prekiaujancio ebay ir turincio tik pozityvu feedbacka - problemu neturesi.


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas waska    2010 1 05 21:06      

Man nerupi kas man ir uz kiek gali isvalyti. Skelbime defektai nebuvo pamineti. Prisipazink, kad pats pardavinejai nezinodamas ka. As ji pirkau is taves, o ne is kazko. Tu esi atsakingas uz kokybiska preke. As nesu patenkintas ja. Noriu atgauti savo pinigus, o tu jau galesi toliau aiskintis, kas tave apgavo. Tai nera mano reikalas.

Iskisai ir tavo atsakomybe baigesi. Ne nemanyk Wink dar to nebuvo, kad nebutu galima grazinti daikto isitikinus, kad jis neveikia ir pateikus visus irodymus, kad jis pries parduodant buvo su defektu.


Paskutinį kartą redagavo waska, 2010 1 05 21:14 . Redaguota 1 kartą


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2010 1 05 21:11      

Rokui Varanauskui .
Geriausiai yra susitikti ir viską apžiūrėti , kad paskui negraužti nagų .
Pardavimo principas yra toks -- pervedi pinigus -- tau persiųnčia prekę -- kai pamato pinigų įplaukimą į sąskaitą .
Bet parduodamas fotoaparatus , arba ką nors labai brangaus -- visada stengiuosi susitikti su klientu pats asmeniškai .
Jeigu pardavėjas vengia susitikti , tai jau man , tokiais laikais , sukeltų įtarimą .


Paskutinį kartą redagavo arkanoidas , 2010 1 05 21:20 . Redaguota 1 kartą


» Tema uždaryta.   » Cituoti    
    Puslapiai: 1, 2, 3 ... 9   10   11  

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą