Wacom Intuos5 laiką taupantis draugas

Kiekvienas kuris turi Wacom Intuos planšetę pasakys, kad su pele tvarkyti nuotraukas yra tikras vargas ir gal net mazochizmas. Priprasti prie planšetės ir išmokti „kas ir kaip” užtenka su ja praleistų poros valandų ir tada supranti kokių nežmoniškų pastangų reikia koreguojant nuotrauką su pele. Žinoma, jei nuotraukos koregavimui tereikia ją pakadruoti ar šiek tiek pakeisti spalvų kreivę - planšetė nereikalinga, bet atliekant didesnės precizikos reikalaujančius veiksmus ji nepakeičiama.

Intuos5, kaip ir kiti Wacom kompanijos produktai, sukurta laikantis geriausių, per eilę metų išpuoselėtų, grafinių planšečių profesionalams kūrimo tradicijų. Intuos5 reaguos į 2048 paspaudimo lygių nuo pačio silpniausio, kai rodos net neprisilietei, iki pačio stipriausio, o taip pat atpažins „pieštuko” pasvirimą iki 60º. „Pieštuko” dizainas lyginant su Intuos4 nepasikeitė, o ir nelabai buvo ką keisti, nes jo ergonomika puiki.

Lyginant su ankstesniąja Intuos4 planšete pastebėsime, kad nėra šviečiančios informacijos ant programuojamų mygtukų. Pradžioje gali pasirodyti, kad kompanija nutarė šiek tiek pataupyti, bet pradėjus naudoti supranti, kad jie padarė kitokį sprendimą, dabar programuojamų mygtukų tekstas atsiranda tiesiog kompiuterio ekrane.

Intuos4 buvo leidžiama dviem versijomis USB ir Wi-Fi. Intuos5 leidžiama vienos versijos, bet norint naudoti ją per Wi-Fi galima įsigyti papildomą priedą - RF Wireless Accessory Kit . Kaip ir ankstesnioji versija Intuos5 yra kelių dydžių S, M, L. Keista, tačiau XL versijos, kuri buvo Intuos4 - nėra. Nepatarčiau rinktis S varianto, jis tikrai per mažas.

Jei nutarsite pirkti palyginkite kainas parduotuvėje su kainomis Wacom e-parduotuve. Perkant daugiau nei už 300€ iš Wacom e-parduotuvės - pristatymas nemokamas ir gausite per porą dienų. Kitas privalumas perkant tiesiai iš Wacom yra tas, kad patarčiau iš karto nusipirkti „pieštuko” antgalių, nes jie gana greitai nusitrina ir gal būt net atsarginį pieštuką jei esate linkęs pamesti daiktus. Nors jei pirksite „touch” variantą, tai pametę pieštuką galėsite dirbti naudodami vietoje jo pieštuką, kuris visada su jumis - pirštą. Nors tai nėra labai patogu atliekant didesnio tikslumo reikalaujančius darbus, bet kaip avarinis variantas gali puikiai tikti. Dėklas taip pat patogus dalykas. Net jei planšetės neplanuojate nešiotis, jame patogu laikyti visus jos priedus (pieštukus, antgalius, laidus ir žinoma pačią planšetę).

Kaip jau minėjau, dabar Intuos5 galima dirbti ir pirštu (nebent pirktumėte M dydžio ne touch variantą). Mac’ų OS X Lion naudodami rankų gestus kartais gali pasijusti kiek keistai, nes keli gestai neatitinka tų, prie kurių jie pripratę. Kolkas neaišku ar čia klaida ar toks sumanymas.

Kaina: Intuos5 Touch S - 224.90€, Intuos5 M (koregavimas tik naudojant „pieštuką”) - 299.90€, Intuos5 Touch M - 369.90€, Intuos5 Touch L - 479.90€

Palyginkite Intuos5 modelius.

Pliusai: vis dar geriausia rinkoje ir privalomas įrankis dizaineriams ir menininkams dirbantiems su kompiuterine grafika ar nuotraukomis.

Minusai: OS X Lion aplinkoje gestai skiriasi nuo tų, kurie yra numatyti sistemoje

Naujos Intuos5 galimybės:

Ramūnas Blavaščiūnas