Harold Davis „Kūrybiška nespalvota fotografija".

Harold Davis
Kūrybiška nespalvota fotografija

fotoprofas 2011, iš anglų kalbos vertė Laima Nevinskaitė, dizainas: Daumantas Každailis/ Ieva Každailienė, 248 psl., formatas 21 x 25,5 cm

Nespalvota fotografija – viena iš subtiliausių fotografijos rūšių, menančių klasikinę fotografijos klestėjimo erą, o naujaisiais skaitmeninės fotografijos laikais – teikiančių papildomų kūrybinių galimybių tiems, kurie nori tobulėti. Šiame iliustruotame vadove žinomas fotografas Haroldas Davisas pristato jums užburiantį nespalvotos fotografijos pasaulį. Tai ne tik praktinė knyga. Haroldas Davisas, kuria įspūdingas fotografijas, kuriomis iliustruota ši knyga. Jos lietuviškas leidimas – didesnio formato ir geresnes poligrafinės kokybės bei dizaino, negu angliškas originalas. Taigi knyga yra ne tik naudinga, bet ir vizualiai įspūdinga.
Nespalvota fotografija – estetinis ir kūrybinis pasirinkimas, reikalaujantis papildomų žinių ir gebėjimų, vienas svarbiausių kurių yra mokėti ryškiaspalviame pasaulyje pamatyti vienspalvį vaizdą. Tai nelengva, bet to galima išmokti. Ši knyga jus išmokys kaip atpažinti progą padaryti pribloškiantį nespalvotą kadrą.
Knygos autorius pasidalys techninėmis žiniomis, kuriomis galėsite pasinaudoti kurdami kokybiškas vienspalves nuotraukas. Versdami knygos puslapius, geriau suprasite, kaip galima fotografuoti portretus, kraštovaizdžius, stambaus plano ir kitokias nuotraukas. Ši knyga ir įkvėps, ir pateiks techninių instrukcijų: Spalvotų kadrų konvertavimas į nespalvotus, RAW, Photoshop®, HDR ir daugelis kitų praktiškai naudingų dalykų ir patarimų. Gali būti, kad perskaitę knygą jau niekada nefotografuosite taip, kaip anksčiau!
 

 


1. Ineta-Kolibris    (2011 11 17 14:52)  
Gal kas žino kur ji parduodama ir kokia maždaug jos kaina?
 
2. Thomas Andrijauskas    (2011 11 17 15:09)  
Nusipirkau, pavarciau ir pardaviau ta pacia diena. Ten daugiau pvz kaip negalima fotografuoti/apdirbineti nuotraukas nei priesingai.
 
3. Ineta-Kolibris    (2011 11 17 20:23)  
Thomai, kiek mokėjai?
 
4.    (2011 11 18 00:12)  
Prieš kurį laiką efoto.lt pradėjo reklamuoti šia knygą, tikėdamiesi ją parduoti savo parduotuvėje.
Aš specialiai nuėjau į knygyną jos pavartyti. Visai nieko naujo. Milijonus kartų matyti pavyzdžiai ir tiek pat kartų girdėti patarimai.
Beveik nėra patarimų kaip Photoshop padaryti nespalvotą fotografiją, o ir tie patarimai, kurie yra skirti nebent visai visai visai nieko nesuvokiančiam žmogui.
Žodžiu, eilinė rašliava su gražiai atspausdintais paveiksliukais.
Taip ir parašiau efoto svetainės komentaruose prie knygos "pristatymo".
Per dvi valandas buvo ištrintas mano komentaras ir mano profilis, be jokių paaiškinimų.
Tai, beje efoto.la labai įprasta. Akivaizdu, kad pas juos galimi tik liaupsinimai. Tokią cenzūrą patyrė visa eilė ir kitų žmonių. Tai ne vienetinis atvejis.
Žinoma, nieko iš shop.efoto.lt nepirksiu niekada ir kitiems pasakysiu.
Man kelia pasišlykštėjimą kuomet dėl skatikų parduodama sąžinė ir sveika nuovoka.
O knyga tikrai nieko verta ir kainuoja apie 50 lt
 
5. Thomas Andrijauskas    (2011 11 18 11:57)  
3/ mokejau 45 Lt, neverta tikrai :)
 
6. Thomas Andrijauskas    (2011 11 18 12:01)  
4/ mano komentarus ten irgi istryne (knygos pristatymo skiltyje ir e-parduotuveje produkto komentaruose). Ten demokratijos nerasi, tik komunizma :)
 
7. Ineta-Kolibris    (2011 11 18 18:05)  
Tai vadinama ekonomika ;DD neigiami atsiliepimai apie knygą neigiamai atsiliepia į jos pirkimą... Visiškai nenuostabu, kad jūsų komentarus ištrynė ;D
 
8. cruxman    (2011 11 26 10:39)  
Pastaruoju metu pasidarė labai madinga leisti makulatūrą profanams, nemylintiems nei knygos, nei fotografijos, ir apmaudu, kad toje makulatūros jūroje pradingsta vos viena kita kokybiškai išleista knyga.
 
9. Ineta-Kolibris    (2011 12 05 22:57)  
o gal kas žino "tikrų" knygų kurios padėtų tobulėti?
 
10. r.g.    (2011 12 14 22:40)  
Ineta: knygos pasirinkimas priklauso nuo to, kame nori tobulėti. Vieni tobulėja skaitydami kompozicijos taisykles, kiti - kaip fotografuoti stiklo gaminius komerciniams užsakymams. Svarbu žinoti savo atskaitos tašką.
 
11.    (2011 12 24 20:44)  
pirkau Siauliu knigyne- keturiasdesim sesi lt.jai pinigai kisene drasko-galima isigyti.as pikau viska kas po ranka pakliuvo(gyvenam Airijoi)issivezimui-nieko gero isigilinus.taippat neverta jokio demesio DUNKCAN EVANS KAIP FOTOGRAFUOTI YPATINGOMIS APSVIETIMO SALYGOMIS-nieko,visai nieko gero(метод научного тыка).gera knyga-Scott Kelby-zingsnis po zingsnio-profeseonaliu fotografiju paslaptys.issami,suprantama.
 
12. Imantas Boiko    (2012 01 04 00:46)  
Nusipirkau pries pora menesiu, dabar radau laiko paskaityti, bet sunkiai skaitosi, nes raso ne tai ko tikejausi, "is tuscio i kiaura" , tai kazkaip reiks prisiversti perskaityti, vistiek pinigai jau sumoketi :) Seip patiko knyga "Fotografo akis"