Pirmojoje "Snap" konferencijoje - viskas apie fotoportretą

„Sukurti gerą portretą yra nepaprastai sudėtinga, nuolat kyla per daug pagundų pataikauti savo herojui, o ne užfiksuoti jį tokį, koks yra iš tikrųjų“, - tai praėjusio amžiaus pradžioje Rygoje gimusio vieno žymiausių portretų fotografų pasaulyje Filipo Halsmano žodžiai.

Pirmąjį vasaros sekmadienį, birželio 6 d., Vilniuje (viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“) startuoja konferencijų ciklas „Snap“, skirtas fotografijos mylėtojams. Pirmoji konferencija pavadinta „7 žingsniai portreto link“. Joje bus galima:

  • sužinoti pagrindinius šio fotografijos žanro kūrimo principus,
  • išgirsti savo darbų įvertinimą iš fotografijos profesionalo lūpų,
  • susipažinti su paskutinėmis fototechnikos naujienomis bei
  • pamatyti fotografų Ramūno Danisevičiaus, Tomo Kaunecko bei Andrew Mikšio parodą.

Pasak konferencijos iniciatoriaus Tomo Kaunecko, viena pagrindinių naujovių tokio tipo renginiuose - lankytojų darbų peržiūra ir vertinimas. Registruoti dalyviai gali pasirinkti norimą savo portfolio kritiką iš 6 pripažintų fotografų – Jono Staselio, Tomo Kaunecko, Ramūno Danisevičiaus, Algimanto Aleksandravičiaus, Andrew Mikšio ir Andrejaus Liankevičiaus. Tai - reta proga savo darbus atiduoti profesionalų teismui ir išgirsti objektyvų jų įvertinimą bei patarimus. Patys kritikai tikisi įdomių darbų ir neatrastų talentų.

Visą renginio programą ir platesnę informaciją apie „Snap“  galite sužinoti čia: http://www.snap.lt/