Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Kaip išsirinkti monitorių?

     

Pranešimas Aurelija Aurelia    2015 11 07 18:48      

Sveiki, gal kas nusimanote ir galite patarti. Klausiau daugelyje forumų ats. negavau.

Aš turiu Samsung SF310 14\" notebook (nieko gero zodziu). Norėčiau įsigyti monitorių nuotraukų redagavimui. Galiu skirti 500 EUR tam. Tik niekaip neisirenku tinkamo monitoriaus. Dirbčiau namų sąlygom, darbo vieta nedidelė, todėl 24\" monitorius galbūti per didelis.

Ką patartumėte įsigyti? Nelabai nusimanau...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vykintas Schot    2015 11 09 10:54      

Sunku čia sulaukti atsakymu Smile kantrybės prireiks.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Andrius P.    2015 11 09 15:37      

Hm, betkoks tiks, net ir notebook, jei monitorius sukalibruotas. Bet patogiau, jei ekranas didelis. Aš pagal meistro rekomendaciją nusipirkau Dell. Mokėjau apie 600 Lt. Ultrasharp serijos. Tas mesitras man ir sukalibravo.
Jei darbas labai atsakingas, gal vertėtų ir brangesnį pirkti, už 500 eur, nežinau.
Aš taip pat dirbu ne už ačiū, bet man pilnai šio pakanka.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas GAMAFIX.LT    2017 7 30 17:13      

Kaip raso Andrius P. monitorius turi buti kalibruotas ir taipogi sertifikuotas, nes kitaip neaisku ar tas kalibruotas monitorius Jums rodys sRGB ar Adobe RGB esancias spalvas, o gal issirinktas monitorius nerodys trecdalio spalvu (lyginant su spalvu erdve kurioje dirbama) kaip daznai buna.

Todel reiktu monitoriu ir sertifikuoti pagal tam tikra spaustuvei skirta standarta, arba setifikuoti monitoriu grafikos darbams dizainui, fotografijai ir pan. Tam skirtingi standartai yra kaip ir spalvu darbo erdves (color workspace).

Issirinkti monitoriu aisku galima pagal kaina, bet tuomet kokybe dazniausiai buna kazkur anapus.... ir tuomet jau nelabai ka ir pagelbes monitoriaus kalibravimas.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Migle    2017 8 09 10:32      

Life hack: uzeini i koki nors marketplace, kur yra visos parduotuves ir kainos pvz apsipirk
kaina24 kur yra daug prekiu ir daug pardaveju, issirenki sau pagal atributus geriausia monitoriu ir randi geriausia kaina Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Aivaras T    2017 9 27 11:05      

Atleiskite, o kur ir kas vykdo monitoriaus kalibravimą? Kiek žinau parduodami specialūs prietaisai. Bet gal yra ir kažkokia įmonė Vilniuje kas tuom užsiima?
Dėkoju.


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą