Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

nuotraukos spaudai

     

Pranešimas Glinskaja    2016 12 11 22:12      

Sveiki, gal galite patarti pradėdančiajam kaip paruošti nuotraukas spaudai? Dpi, formatas ir t.t.. Nuotraukos bus Cosmo žurnale. Ačiū!

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas V. Mikšys    2016 12 12 15:01      

Atsakymas į šį klausimą gali būti knygos storio, gal kelių knygų. O ko nori žurnalas – reikia klausti paties žurnalo.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas AlgisJ    2016 12 19 0:09      

Aš taip pat su 'žaliu' klausimu - kuo skiriasi plakatu spausdinimas nuo nuotraukų spausdinimo žurnale? Ar tai tik dydžio klausimas, ar visgi yra kitų niuansų paruošiant spaudai? Kalbu apie tą pačią nuotrauką, tik skirtingais formatais.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas V. Mikšys    2016 12 19 8:48      

Jūsų nuorodoje apie plakatus parašyta gana aiškiai. Reikia pateikti galutinį tam tikromis savybėmis pasižymintį PDF ar PS variantą spaudai: http://kopija.lt/wp-content/uploads/2015/03/Paruosimas-ofsetinei-spaudai.pdf. Arba pasinaudoti jų maketavimo paslaugomis.
Spėju, kad žurnalui galite tiesiog pateikti kokybiškas nuotraukas jų prašomu formatu, o į savo spaudos subtilybes (CMYK ir kt.) jie jau perdarys patys.
Dėl dydžio – reikia palyginti savo dpi su norimo dydžio spaudos spaudos lpi/dpi ir žiūrėti, ar pakanka ir ar atitinka norimą dydį.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas GAMAFIX.LT    2017 3 11 19:57      

Spaudai reikia paruosti tinkamoje spalvu erdveje CMYK arba RGB, su tinkamu profiliu kuri rekomenduoja (pagal kuri spausdina) spaustuve. Jei spaustuve i klausimus apie paruosima spaudai nieko konkretaus nezino, tai reiktu keisti spaustuve. Priesingu atveju bus neprognozuojamas rezultatas.

http://gamafix.lt/straipsniai/39-spalvu-valdymo-sprendimai/129-optimali-spausdinimo-rezoliucija-kaip-teisingai-apkirpti-nuotrauka-tam-tikram-popieriaus-formatui.html


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą