Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

fotojuostos ryskinimas

      Puslapiai:   1   2

Pranešimas    2013 6 19 8:52      

yra pas mane dienorastij keli pavyzdziai.senam zurnale skaiciau kad pries ryskinima juosta yra rekomenduojama pamirkyti vandenyj keleta minuciu kad istirptu psiesoreolinis sluoksnis ir kazkokia paklaida turi but pritaikyta ryskinimo laikui.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Laitas Rekus    2013 8 13 11:57      

Nesąmonė, kad su bet kokiu JB ryškalu galima bet kokią JB juostą ryškint. Išsiryškina, bet ar gerai...

Fuji Acros ryškinant tiek pat laiko, kaip bet kokią JB su Rodinaliu, ji tampa sugadinta, reikia mažinti ryškinimo laiką, arba labai skiest. Kodak visos T-juostos niekada neatrodo taip gerai, kaip su Kodak ryškalu tam skirtu ryškinant. Nes visgi ten jau net ne sena gera emulsija jos padengtos, o perkūnas žino kuo. Jau nekalbant apie technines juostas, visokius technopanus ir t.t., kur specialus ryškalas tik galimas.

Optimalus variantas ko gero yra naudot kokį nors lankstų ryškalą, kuris palaiko įvairius skiedimus, ir viską gerai išsibandyti. Man labai gerą įspūdį paliko Kodak DK-50 (galima dar vis nusipirkt kartais per eBay), patiko Ilford ID-11. Jie yra labai geri ryškalai. O ir su Rodinal labai įdomių eksperimentų esu pridaręs, gal tik du kartus esu klydęs ar kažkas nepavykę. Žodžiu, tiesiog daugiau išradingumo ir užsispyrimo.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Tomas N    2014 6 23 9:36      

ryskinau pirma juosta po 15 metu pertraukos. galutini skalavima dariau distiliuotame vandenyje, pries kabindamas kiek imanoma nukraciau vandeni, taciau izdziuvusiu vandens demiu taip ir neisvengiau. gal galima konkreciau, kur galima isigyti taip vadinamo wetting agent Lietuvoje? Isskaiciau, kad naudoja indu ploviklio ar jonsons baby shampoo kelis lasus. kas nors eksperimentavo su siomis priemonemis?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas V. Mikšys    2014 6 24 16:46      

Man labai gerai veikia skalavimo skystis indaplovėms. Įpilu į distiliuotą vandenį keletą lašų, dėmių nebebūna, vanduo nubėga lengviau. Tik nereikia vartyti, nes suputoja. Palieku kelioms minutėms ramiai, vos pasukinėju, po to atsargiai išpilu. Kai pradeda rodytis dėmės - vanduo nebe distiliuotas, pakeičiu.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas dzews2007    2014 6 25 9:47      

Paskutiniam praplovimui naudoju tokį: kelis lašus
http://www.gerduva.lt/langu-valymo-skystis


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas persona non grata    2014 6 25 14:12      

..du trys lašai feirio...Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą