Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Balandžio 1d., antradienį visi renkamės Užupyje

     

Pranešimas SW    2008 3 31 14:59      

Balandžio 1d. 20:30 Užupyje, šalia tilto per Vilnelę, ant pačios Vilnelės krantinės sienos, bus demonstruojamos fotoKūdros dalyvių fotografijos, kurios buvo fotografuotos lygiai prieš metus, 2007m. balandžio 1d.

Kartu skelbiamas konkursas balandžio 1d. ir Užupio neprigulimybės dienos proga. Balandžio 1d. kviečiame fotografuoti užupyje šventę ir siųsti fotografijas į fotoKūdrą. Geriausios fotografijos autorius gaus prizą. Tai jau antras balandžio pirmosios konkursas, pirmas vyko lygiai prieš metus.


Neturiu dabar pilnos programos (vėliau patalpinsiu), bet įdomių dalykų tikrai netruks:

18 – Eisena per užupį
18.30 min. – Programos Angelo aikštėje pradžia. Vėliau koncertas: Jurga Šeidukytė, Sklylė, Pieno lazeriai ir daugiau kitų atlikėjų
20:30 fotoKūdros nuotraukų demonstravimas ant Vilnelės krantinės sienos, šalia užupio tiltuko (kuris yra visai šalia prie užupio kavinės ir Galeros),


Paskutinį kartą redagavo SW, 2008 4 05 10:34 . Redaguota 1 kartą


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Rokas Varanauskas    2008 3 31 21:50      

o kur kūdriečiai renkasi? Smile ar nesirenka? Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas SW    2008 3 31 22:01      

Renkamės 17:45 prie Galeros, o paskui 20:30 jau prie tiltuko. Kaip kas suspės.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Girmantas Bučas    2008 4 01 8:44      

super

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2008 4 01 10:17      

taip ,taip svarbu suspet tik Smile))

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 4 01 10:57      

UŽUPIO RESPUBLIKOS PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI

Vilnius, 2008.04.01 d. Šiandien vienuoliktąsias neprigulmybės metines švenčianti Užupio Respublika mini ne tik linksmas savo gyvenimo naujienas, bet ir netektis. Šventės tema pasirinktas „Elementorius“. Kalbėdami apie skaitymą ir rašytinį žodį, menininkai nori atkreipti dėmesį į knygos svarbą mūsų visų gyvenime. Elementorius taip pat žymi Užupiškių protestą prieš Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą uždaryti ir parduoti vienintelę rajone veikusią biblioteką.

Todėl pro tradicines Užupio Respublikos muitines pravažiuojančių automobilių vairuotojams respublikonai nuo 15 val. ne tik žymės pasus tradiciniais Respublikos antspaudais, bet ir dovanos knygas su lipduku „Už biblioteką“. Nuo 16:30 val. pradės veikti Užupio paštas: patys jauniausieji Respublikos piliečiai Vilnele prie Užupio tilto plukdys laiškus Vilniaus miesto savivaldybės merui, kuriuose jie prašys nenaikinti bibliotekos.

„Pirmasis mūsų kasmetinės eisenos transparantas šiemet lotynų kalba skelbs „Conditio sine qua non“ (lot.k. būtina sąlyga). Kaip Lietuva negali gyventi be Užupio, taip ir Užupis negali gyventi be bibliotekos“, -- sako Respublikos Prezidentas Romas Lileikis.

Apie Vilniaus savivaldybės sprendimą uždaryti biblioteką ir parduoti pastatą Užupio bendruomenė sužinojo iš spaudos. Dar 2007 m. gruodį bendruomenė kreipėsi į miesto vadovus raštu, prašydama pagalbos ir lėšų ne tik atgaivinti Polocko gatvėje esantį nuo 1949 m. neremontuotą bibliotekos pastatą, kuriame planavo įkurti ir „Užupio „Saugios kaimynystės“ programos centrą.

Gruodžio pabaigoje Vilniaus mero J. Imbraso pasirašytame atsakyme savivaldybė ne tik pažadėjusi skirti 1,5 mln. Lt kapitalianiam Užupio bibliotekos remontui, bet ir įtraukti ją į nacionalinį „Bibliotekos pažangai“ projektą. Tačiau užuot ištesėjusi pažadą, savivaldybė nusprendė pastatą parduoti.

„Negaliu patikėti, kad Lietuvoje vykstančiais Skaitymo metais ir Vilniaus Europos sostinės programos išvakarėse Vilniaus centre parduodama jau antroji biblioteka. O tuo tapu Bilo ir Melindos Gateso fondas skiria per 30 mln. paramą Lietuvos bibliotekų kompiuterizavimui“, -- komentuoja Užupio bendruomenės administratorius Evaldas Kubilius.

Jo aiškinimu, bibliotekos pardavimas bendruomenę nuvylė: „Mažoje šalyje, kuri neturi nei naftos, nei dujų, didžiausia vertybė yra jos žmonių protas. Jo nenaudodami žinių visuomenės nesukursime“, -- sako E. Kubilius. Oficialų Užupio Respublikos paraginimą miesto valdžią laikytis duoto žodžio, 19:40 val. iš Užupio į meriją išgabens baikerių kolona.

Tačiau ne visi Užupio Respublikos neprigulmybės dienos renginiai bus liūdni: 17 val. bus atidengtos dar trys metalinės Užupio Konstitucijos lentos Paupio gatvėje – šiemet ji išversta į rusų, baltarusių ir lenkų kalbas.

„Liekame atviri pasauliui ir tęsiame savo vertybes kitomis Vilniaus kalbomis“, -- komentuoja Užupio Respublikos Premjeras Sakalas Gorodeckis.

Nuo 18:45 val. vyksiančiame vakaro koncerte gros dūdų orkestras, Užupio himną atliks Aistė Smilgevičiūtė, dainuos Jurga Šeduikytė, koncertuos grupės „Bekešo vilkai“, „Bushido Drums“, „Latino power“, „Kill Water“ ir „Pieno lazeriai“, dienos centras „Šviesa“ vaidins mini-spektakli pagal Paulo Coelio alegoriją „Trys medžiai“ (rež. Silvija-Ana Bielskytė). Šiemet Užupio Respublika savo garbės piliečiu skelbia velionį Vytautą Kernagį, lig šiol ilgametį nepriklausomybės švenčių dalyvį. Vakaro Užupio 2 (21 val. ) atradimas: multiinstrumentalistai Tomas Dobrovolskis ir Saulius Petreikis.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2008 4 01 11:08      

na tikrai tada reiks nevėluot gal ,o gal .....o renginys tikrai geras Smile))

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ignas Butėnas    2008 4 01 16:34      

na as paveluosiu aiskiai, bet 20:30 tai tikiuosi visus Jus pamatyti Very Happy Idomu kur galima sugaudyti visus jei ateiciau apie 19 valanda...

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2008 4 02 11:38      

na ir kaip vakar susitikimas:)) Aš tai nepėjau tikuosi kiti linksmai laiką praleido .....

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas SW    2008 4 02 13:12      

Buvo gerai, tik pats foto rodymo laikas nusikėlė į vėlų vakarą. Bet fotografijos tikrai išdidžiai atrodė ant Vilnelės sienos.
Vakare įdėsiu nedidelį reportažą į naujienas.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2008 4 02 13:47      

Na taip ,net nežinau ką ir pasakyt ,tai belieka tik gailėtis, kad pavėlavu Tad lauksim reportažo ,dėl visą ko šiandien nemelagiu diena Smile)

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Daiva Kalinauskaitė    2008 4 02 14:01      

o man vyko pavyko vakar su Mindaugu pasikalbet ir truputi Dariu pamatyt =) kai sumasciau jungtis mazas sumaste, kad pavargo ir teko lekt namo =(

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ignas Butėnas    2008 4 02 17:14      

Vakar buvo tikrai smagu. Smagi svente, o paskui smagus renginukas kvineje, po ko seka kaip Mindaugas ir sake tikrai isdidus nuotrauku rodymas Smile Dar karta isitikinau kad kudros "chebra" tikrai liuks!

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Inga Jankauskaitė    2008 4 02 19:28      

Mindaugas Eglinskas rašo:
Buvo gerai, tik pats foto rodymo laikas nusikėlė į vėlų vakarą. Bet fotografijos tikrai išdidžiai atrodė ant Vilnelės sienos.
Vakare įdėsiu nedidelį reportažą į naujienas.


na mum trap ir nepranesei... taip ir nepamatem Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą