Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Smarkiai pasenusios j/b sovietinės juostos ryškinimas?

     

Pranešimas Gediminas M.    2013 6 12 18:48      

Sveiki, atradau seną, sovietinių laikų išfotografuotą 120mm juostą, kurią \"paveldėjau\" įsigydamas senuką \"Moskva 4\". Mėginau ieškoti atsakymų internete, bet atrodo, kad vienintelis aiškus patarimas j/b juostai būtų dadėti laiko prie ryškinimo. Bėda ta, kad ant popieriaus nėra išlikę juostos gamintojo ar pagaminimo/galiojimo datos, jokių žinių ar juosta j/b ar spalvota (kažkodėl manau, kad j/b Smile ). Aišku tik, kad ji išfotografuota. Fotoaparatą atsitiktinai įsigyjau gal pries 10metų ir tik nesenai realiai jį pradėjau naudoti, todėl juosta, ko gero dar senesnė.
Gal kas susidūrė su smarkiai pasenusios juostos ryškinimu? Kokius ryškalus naudojot, kiek šansų, kad apskritai kas nors gausis? Smile Rolling Eyes
Ačiū.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas skarbonke    2013 6 12 19:05      

yra nesudėtingas būdas išsiaiškinti neaiškių juostų ryškinimo laiką kurį teks naudoti su turimu ryškalu.
Kai tamsoje susukinėji juostelę į bakelį, jos gabaliuką atsikerpi, ištrauki švieson ir nusineši iki ryškalo slojiko. tada pasistatai šalia kokį nors prietaisą fiksuojantį laiką sekundžių tikslumu (pvz mobilą su pakurtu chronometru), tada viena ranka tą juostelės gabaliuką merki iki pusės į ryškalą, o kita ranka paleidi chronometrą ar kitokiu būdu nuimi laiką. Į ryškalą įmerktas galiukas pašviesėja - pabąla, o po to pradeda tamsėt, reikia stebėti kol mirkomas galiukas savo tamsumu susilygins su sausuoju galiuku, kai spalva supanašėja stabdom laiką, gaunam kažkokį kiekį sekundžių, daleiskim tas kiekis bus X sekundžių. X sek daugini iš 17,5 ir gautą skaičių dalini iš 60.
PVZ:
25s x 17,5=437,5/60=7,3min
daug kartu bandyta su laaaaaabai senomis juostomis ir gerais ryškalais, bei atvirkščiai, naujas juostas su neaiškiais ryškalais, neaiškias juostas su neaiškiais ryškalais, rezultatas visada teigiamas, nėra pavedęs šitas metodas, rekomenduoju (-:


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Gediminas M.    2013 6 13 15:48      

Didelis aciu uz info, skarbonke. Dar vienas klausimas/pamastymas: teoriskai, jei taip pamatuoji ir veliau ryskini juosta, turetum teoriskai nejudinti visa ryskinimo laika, kai tuo tarpu normaliai, kas minute reikia sujudinti bakeli desimciai sekundziu? Siaip ar taip - aciu uz vertinga info.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas skarbonke    2013 6 14 15:28      

didžiają dalį laiko suku, buna kad kartais pasimuliuoju, radikalios įtakos nepastebėjau. liaudiškai tariant nekreipiu daug dėmesiaus į šitą proceso dalį, pamakaluoju iš liampos ir tiek, visad gaunas gerai (-:

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą