Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

vertinimu sistema.

      Puslapiai:   1   2

Pranešimas Kristina Petrošių    2012 10 12 10:32      

Aloyzai, Jūsų pasisakymai skamba kaip neįvertinto asmens nuoskaudos. Sumenkindamas kitus fotografus, kurie turi kitokį matymą, sau vertės nepridedate. Jūs tiesiog kurkite ir kada nors sulauksite to norimo įvertinimo.. ir tos sivaizduojamos žuvies akies Jums pačiam labiausiai ir reikėtų..Smile Sėkms kūryboje, nuoširdžiai to linkiu ir laukiu rezultatų.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas _    2012 10 12 12:29      

daug kur kame klysti a.j., prireikia vis atstoti tau žuvies akį, arba macro ar net nano, man ir kitiems, julius savo patirtį, aš/tu/kiti turi kitokią, žmonės juk balsuoja, o jie visokie yra, ne robotai, ką duoda blogas/geras vertinimas kūrėjui, ką duoda nuotraukai, beveik nieko, nereikia perreikšminti, nesvarbu kiek laiptelių, tiesiog reta žmonių-kritikų ar adekvačiai besielgiančių, orientuokis į tokius ar panašius, visos kūdros nepakeisi, bet gal save šiek tiek

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Julius pils    2012 10 12 14:13      

dar tokia mintis atėjo - muziką gi klausom tokią kokia mums patinka, yra muzikantai kurie patinka labiau negu kiti, tai jų naujus kūrinius dažniausiai mieliau paklausom, negu nežinomų autorių, net jei tas kurinys ir nėra labai baisiai pats geriausias, taip pat ir čia... meno vertinimas nelabai gali būti objektyvus, atskirtas nuo autoriaus, nes tada netenka daug prasmių, ir neturėtų būti brukamas perprievartą. Na, bet kuriuo atveju gyvenimas nestovi vietoje, visi mes augame, požiūriai, pomegiai, tikslai irgi auga Wink

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2012 10 12 23:32      

tiesos yra,ka bepridursi...aciu daug daug.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Andrius Kmr    2012 10 14 0:54      

Į muziką galima žiūrėti kaip į meną, ir kaip į malonų ausiai garsų/garso bangų sąskambį. Pastarasis požiūris užima tikriausiai >99 proc. viso to, ką žmonės vadina muzika. Panašiai ir fotografijoj - į ją galimą žiūrėti kaip į meną, ar kaip į pramogą, malonų akiai pikselių žaismą. Blogiausia (o gal dar ne), kai pramoga imama suvokti kaip menas. Metai bėga, laikai ir žmonės keičiasi, natūralu, kad ir meno samprata, ir priemonės jam išreikšti turi keistis. Bet yra blogai, kai kičinis paveiksliukas imamas vadinti fotografija menine prasme. Dėka išrasto skaitmeninio fotoaparato, kompiuterio ir interneto (tai lėmė, kad nuotraukos kaštai artėja į nulį, jų kiekiui artėjant į begalybę, o jas gali pamatyti bet kas) ir globalinio ekonomikos ir vartojimo augimo (madingais dabar gali tapti visi, kas turi šiek tiek pinigų), internete rasti naują meninę nuotrauką reikia vos ne tiek pat pastangų, kiek pastangų reiktų tai pačiai meninei nuotraukai sukurti (šiek tiek čia gal perhiperbolizavau). Ir visai nejuokinga pagalvojus, kas bus po 10 metų.
Bet štai vienas žmogus parašė, kad fotokūdra, efoto skirti pradinukams. Gal ir taip, bet jūs pagalvokit, ko tas pradinukas, užsiregistravęs ir įmetęs keletą tikrai neblogų menine prasme pirmųjų nuotraukų (jokio konkretaus pavyzdžio tikrai neturiu galvoje), išmoks, kai musmirių gaus daugiau nei uogų? Juk vertina tie patys pradinukai, kurie galbūt patys kažkada gavo musmires už tikrai neblogas (menine prasme) fotografijas, o iš to vėliau "pasimokę" pradėjo dėti saldžius paveiksliukus, kurie padarė juos pripažintais "meistrais". Ir taip be galo, dabartiniai naujokai taps "meistrais" ir mokys būsimus naujokus.. Nepykit, bet vienintelis lietuviškas meninės fotografijos tinklapis, kiek susidūriau, yra fotomenininkų sąjungos photography.lt, o dar geriau nueit į bibliotekos meno skyrių ir pavartyt knygas. Ką noriu pasakyti - fotokūdra yra į pramoginę fotografiją orientuotas tinklapis, kaip ir daugelis kitų (efoto, 1x, 500px, deviantart,.., skiriasi tik juose talpinamų darbų techninio atlikimo lygis), ir nereikia tikėtis, kad meniška nuotrauka (jei ji išties yra tokia) čia bus teigiamai įvertinta, jei ji nesuteiks žiūrovui paprasčiausio saldaus pasigėrėjimo.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas SW    2012 10 15 13:23      

Nepykit, bet dalis čia dedančių autorių yra ir fotosąjungos valdybos nariai Wink

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2012 10 30 13:48      

Nesutinku su ponu Aloyzu. Čia nėra meno žinovų forumas. Aš čia savo darbelius dedu labai nesenia, bet per tą laikotarpį gavau labai neblogų patarimų ir pamokų. Žiūrėdamas kitų darbus ir jų vertinimus gali susidaryti pats sau nuomonę, kaip ir ką reikia fotografuoti.
O jei kažkam nepatinka ne profesionalūs darbai tai gali nevargti ir jų nežiūrėti, arba susirasti kitą svetainę kur darbuojasi tik super profai ir "meninius" darbu gali tinkamai vertinti.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2012 11 01 10:42      

Zvirblis-tai tu su sava nuomone apsispresk biski.

» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą