Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Klausimas apie Panasonic FZ-50

      Puslapiai: 1   2  

Pranešimas Saulius Bartkus    2008 2 27 13:26      

Sveiki ponai, turiu tokį klausimą Surprised . Gal galit patart žmogui, kuriam kažkiek yra tekę laikyt fotoaparatą rankose. Megapoly pamačiau Panasonic FZ 50 fotoaparatą, tipo akcija išpardavimo. Kaina nepilnai 1600lt. Ar verta būtų jį man nupirkt, kokia tamstelių nuomonė apie minėtą agregatą. Fotografuot daugiausiai tektų gamtoje, kelionėse, na aišku vienas kitas vakarėlis. Žodžiu fotoaparatas savo malonumui. Žinau kad yra kietesnių, bet gundo kaina max iki 2000lt. Lauksiu atsiliepimų Cool

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vidas Černiauskas    2008 2 27 14:29      

neblogas is tos klases foto.bet duoda gana nemazai triuksmo esant blogam apsvietimui.eos 400d vilbroj 1999 kainuoja.o cia jau kaip diena ir naktis.tiesa,jei i fotika nezadi daugiau investuot tada taip,rinkis su nekeiciama optika.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Tomas Lukšys    2008 2 27 15:19      

1700lt ir jau vilbroj Nikon D40 iseina..

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Mindaugas Buivydas    2008 2 27 15:40      

Kiek teko skaityti recenzijų ir forumų, FZ50 - vienas iš geriausių pasirinkimų šioje klasėje. Antra vertus mėgėjams skirti veidrodiniai (tie patys 400/450D ar D40/40x, kaip ir buvo minėta, paskutinieji Olympus) dabar pinga, todėl verta svarstyti ir juos.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Marius Mills    2008 2 27 17:38      

yra štai toks puikus fotoaparatas:
http://www.vilbrafoto.lt/index.php?id=90&pid=9179


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Aldonis    2008 2 27 20:40      

nu as ir toki turiu bet pries metus www fotofabrikas lt pirkau uz 1600 pabandyk ten paziuret o siaip tai jis man patinka

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Gabrielius Fontaine    2008 2 27 22:21      

Topo centre jo kaina 1499lt taigi visu 100pigiau:) akcijos tik zmones isdurinet;) nors gal ten komplektacija ne tokia na nzn pazek pats;)

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Artūras Morkūnas    2008 2 27 22:25      

turiu FZ-50, visu galimybiu dar neisbandziau, bet aisku viena - prie blogo apsvietimo nuotraukos prastos. Makro funkcijoje automatiskai nesusifokusuoja i baltus objektus. Fotografuojant su blykste man kazkodel nuotraukos gaunasi truputi per sviesios.
Jei dabar galeciau rinktis - imciau veidrodini, tik tada fotografuojant reikes ziuret pro akute, ir aparatas nefilmuos . Bet nuotrauku kokybes skirtumas - akivaizdus.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Saulius Bartkus    2008 2 28 14:22      

Pentax K100D tai be abejo geresnis už FZ- 50. Čia jau nėr ko ginčytis, bet jei prireiks kada didesnio zoom'o tada jau teks imt papildomą objektyvą. Manau papildomos išlaidos garantuotos, nes žmogaus norams ribų nėra. Rolling Eyes Gal sakau tokiam "profui" kaip aš pakaks ir to FZ50? Nes kažkuo profesionaliai tai vargu ar teks užsiimt. Jei kada peraugsiu šitą, tada jau tikrai teks imt veidrodį. Suprantama universalus daiktas niekada nebūna labai geras. Todėl renkuosi vis tik universalesnį daiktą pradžiai. Gal aplamai tik dulkes ateity nuo jo valysiu Very Happy Dėl kainų skirtumo tai, be jokios abejonės negali pirkt pirmam pasitaikiusiam taške, reiks bėgioti.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Modestas    2008 2 28 15:45      

Nu dar gerai pagalvok del veidrodinio.... Su muiline netokios kokybes nuotraukos, jei kada noresi pasidaryt nuotrauka skirtuma pajausi. Be to jo dydis kaip veidrodinio, nei i kisene isidesi nei kokybisku nuotrauku gausi, o uz panasia kaina gausi veidroni.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Saulius Bartkus    2008 2 28 16:20      

Tai galvoju vis galvoju, kaip tas kalakutas. Very Happy Labai gundo ir argumentų daug būtent veidrodžio naudai, bet jei neišnaudosi visų galimybių gero daikto, tai kam tada jis Crying or Very sad

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Modestas    2008 2 28 16:34      

Tai pinigu del to kad neisnaudosi galimybiu neprarasi Smile, o uz ta suma turesi aparata kurio galimybes zymiai didesnes. Geriau jau turet daugiau galimybiu negu apsiribot, tuo labiau kad kaina ta pati (aparatu).
Muilines zumas didesnis kitinio objektyvo, taciau kuo daugiau zuminsi tuo muiliniau Smile, taip kad as vietoj taves jamciau veidrodini Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Saulius Bartkus    2008 2 28 16:40      

Jamu aš tą aparatą Cool , tik klausimas dabar, Pentax ar kitos kokios kontoros? Jaučiu dar ilgai aš čia blaškysiuos kaip žiurkėnas rate Laughing

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2008 2 28 16:42      

aš tai tikrai už veidrodį - šiais laikais tose muilinėse tik pikselių ir zoom'o daug, o matrica, kaip špyga Very Happy

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Modestas    2008 2 28 18:05      

Nu va, o su kontorom tai cia kiek zmoniu tiek nuomoniu. Pentax 100d, nikon d40, bei matyt canon 400d yra salyginai vienodo kalibro aparatai....
As bent jau rinkaus is tu. Pakomentuosiu savo pasirinkima gal tau kazkiek pravers Smile
Pasirinkau nikon d40. Cia kudroj ir kituose forumuose daug kas rekia iskastruotas jis ir t.t., kai pradejau lygint mineta pentax bei nikona, pasirodo skirtumai nera tokie ir dideli arba man jie nereiksmingi. pvz. pas pentaxa yra papildomas ekranelis virsuj ko neturi nikonas (man tai mazas iskastravimas), nikonas neturi breaketingo (fotografavimas keliu nuotrauku su skirtingais nustatymais bent jau as taip ji suprantu - man tas visai nereikalingas). pentax siek greiciau paveiksluoja serijas t.y. 3 kadrai per sekunde nikon 2,8. Ir nikono ivardijamas pagrindinis trukumas auto fokuso nebuvimas "kunelyje" ko pasekoj senu objektyvu nepriytaikysi o jei pritaikysi teks su rankyte dirbt fokusuojant Smile. Bei brangesni objektyvai.
Tai va trumpai suvedus tai sie aparatai praktiskai niekuo nesiskiria, ta parodo ir aprasymai ir nuotrauko kokybe labai labai panasi tik kiekvienas aisku su atspalviais. Man labiau patiko nikon nuotraukos ir atspalvis beto meniu man pas ji lengvesni-aiskesnis. Na, o objektyvai...siuo atveju pliusas pentaxui bet kol as priaugsiu iki objektyvu pirkimo (papildomu dar daug vandens nutekes Smile))
Kaina. Vakar topo centre pirkau nikona uz 1599 su nikon tashe, topo centre pentaxas kainuoja 1699
Canonui 400d nikonas d40 nenusileidzia. o su kitiniais objektyvais nikona manyciau netgi lenkia. Pazymetina kad canonas brangesnis gerokai,.


» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai: 1   2  

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą