Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Nuogas pimpis ar nuogas papas ?

      Puslapiai:   1   2   3  

Pranešimas Linosz Kranowski    2012 1 04 15:23      

aš tai pozuoju ir vyrams. ir nematau problemos. bet sutinku, kad aš - tai ne daugelis, o daugelis iš tikro nepozuoja ir jiems tai nenormalu. lietuvoj.

bet vis dėlto ne tai yra pagrindinė priežastis. dėmesio disbalansas yra akivaizdus. tai objektyvi statistika.
teisingai žmogus atkreipė dėmesį į Antiką, kai viskas buvo atvirkščiai (irgi negerai). (bet, reiškia, įmanoma.)

Edita rašo:
Mažai vyrų vis dar išdrįsta pozuoti. Nes juk patys ir bijo parodyti savo ne Apolonišką kūną. Va ir atsakymas - kodėl taip mažai vyro aktų.
Antra - vyrai retai kada nori pozuoti vyrams - fotografams.
Aš tegaliu kalbėti už save - negaliu fotografuoti bet ko. Ne dėl kūno gražumo/negražumo. Jei nejaučiu /neužčiuopiu žmogaus - nefotografuoju tiesiog paveiksliuko. Nes tuomet ir gaunasi "nuogi pimpiai". Reik gerbti modelį, o ne naudotis jo patiklumu Smile

Aurimas Valevičius rašo:
Edita rašo:
mintis - kvailoka ir juokinga. Negalima nei lyginti, nei kalbėti abstrakčiai.
Nuogas vyriškumas - nei kiek ne mažiau GRAŽU, nei SKONINGAI pateikta krūtis. Bet nepakanka tiesiog numauti kelnes ar nurengti marškinėlius, kad tai būtų "menas".
...o "papus" juk patys, vyrai, nuotraukose ir "vertinat" dažniausiai... nematydami FOTOGRAFIJOS... tik jos "anatomiją" Smile

Na nėra tai nei kiek kvaila nei juokinga. Nekalbanr apie tikrai meniškus ar vyro, ar moters atvaizdus, lieka daug "paprastų" nuotraukų. Va tada į moters aktą žiūrima atlaidžiai ar abejingai, o nuogo vyro "ne labai meniška" (jei taip galima išsireikšti) nuotrauka susilaukia mažų mažiausiai ironijos jei ne griežto supeikimo.
Beje pervertęs visą NIU Kūdros katalogą radau gal tik 5 nuogo vyro nuotraukas.....? Gal tai ir yra atsakymas į neadekvatų požiūrį ?


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Edita    2012 1 04 15:27      

banalūs kadrai paprastai nesukelia diskusijų, nemanai?
Nesupyk, bet Tavoji foto man - tiesiog vulgaroka. Nemalonu žiūrėti. Todėl ir norėjau sužinoti - ką ja bandai perteikti? Nes negaliu tos foto laikyti "vyro aktu". Man čia labiau panašu į "na, greit, kol niekas nemato, nusifotkinam".
Va to "požiūrio" aš ir nepamačiau/nesupratau/nepajutau. Kokį vaizdą siekei sukurti? Todėl ir klausiau "apie ką", nes aktu užtenka gėrėtis. O čia... nesuprantu...
Tikiuosi - normaliai perskaitysi, be pykčių, nes labai nuoširdžiai rašau Smile

E. Vyšnia rašo:
jei kūnas nėra gražiai pateiktas, dar kartą pasikartosiu netikinta vyraujančių grožio standartų tai tada jau banalu..galbūt atvirkščiai turėtų būti?? aš nesutinku, kad vyrų aktams tokie patys reikalavimai, nes kaip Aurimas pastebėjo vyrauja moterų aktai, tiesiog žmonės daug atlaidžiau priima nuogos moters vaizdą negu vyro,..atvirą požiūrio demonstravimą nebūtina sutapatinti su dėmesio siekimu... be to kūną galima naudoti kaip priemonę sukurti vaizdą juk čia ne psichologinis portretas kaip asmenybę pamatome iš žvilgsnio.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Linosz Kranowski    2012 1 04 15:30      

aš nesuprantu, kam neigti objektyvius dalykus. dėmesio disbalansas yra akivaizdus, ir kai atkreipiama į faktą, jog iš 500 nudes tik 5 yra male nudes, nesuprantu visiškai, kam visa tai suversti į užgautas ambicijas.
Taip, vyrai nelinkę pozuoti, Lietuvoj vis dar tai "nenormalu", bet tai tik viena iš priežasčių, ir ne pati svarbiausia. tikrai. Aš pozuoju ir vyrams ir nematau tame problemos.
Taip pat suprantu, jog pati Edita asmeniškai nedemonizuoja nei vyro kūno, nei jo vaizdavimo. Tačiau Edita, nu pagarba Tau, bet kaip iš savęs vienos gali daryt išvadas apie bendras tendencijas. o bendros tendencijos - objektyviai tokios: vyro kūnas nepageidaujamas, jis laikomas mažiau estetišku (taip pat ir tarp moterų), mažiau palankiu "gražiam menui". šiaip tai man kliūna tas besikartojantis ir tavo siūlymas daryt "gražų meną" ir gražiai pateikt kūną. visąlaik maniau, kad kas kas, o jau būtent Tu pirmiausia pabrėži prasmę, o ne grožį. nu anyway. nėra čia ko ginčytis, gal.
Bet man kažkaip aišku - trūksta, trūksta šios temos ir normalesnio jos veritnimo. Ir nesuverskim visko tiems, kas šį klausima kelia. Visi ir nėra fotografuojantys. O autoaktų yra, yra tų pavyzdžių. Bet atsiliepimai jiems irgi arba nekokie, arba nežymūs Smile

Edita rašo:
Linosz, kūnas rūpi tiems, kam jis įdomus kaip meno objektas. Bet vyrukų pasisakymuose labai juntama užgautų ambicijų gaidelė... Pagalvokit patys sau - ar norėtumėte būti toje nuotraukoje, tokioje pozoje? Tiesiog numautomis kelnėmis? Viešumoje, vertinimui?
Jei jau toks pasipiktinimas - kodėl gi nematau nei vieno "auto-akto"??? Merginų - tikrai pilna. Tegul - prastų, paprastų, neįdomių, banalių... tame tarpe - ir labai gerų...
O kur JŪSŲ? Juk esat fotografuojantys žmonės. Pildykit tą nišą, jei jau tokie skauduliai atėjo. Parodykit gražų vyro aktą. Tik pasidžiaugsiu ir paskatinsiu.


Linosz Kranowski rašo:
E. Vyšnia rašo:
bet nuogas vyro kūnas, kad būtų pripažintas gražiu turi būti pateiktas pagal visus grožio standartus ( raumeningas ir pvz išlipantis iš vandens) kitokie variantai pateikimo laikomi nepripažintais arba pornografija,.. įdomu kodėl vyrų aktams keliami didesni reikalavimai, nei tiems kuriose vaizduojamos moterys?


klausimas geras, bet ir atsakymai gana aiškūs Smile estetiškai vyro kūnas nelabai kam rūpi, tik išskirtiniam ištvirkusiam skoniui Smile tiesa, retai, pasitaiko, meninių tyrimų, bet ten reikalavimai į kitą pusę persverti: kūnas turi būti senas, "įdomus", geriausia suluošintas kaip nors, ir t.t. Smile
Todėl male nudes yra dažniausiai niša arba gėjams, arba rezultatas, kaip tu ir sakei, turi būt išpuoselėtas iki visiško popsinio glamouro, kad tiktų viršeliui arba kalendoriui..
reikia pripažinti - vyro kūno vaizdavimas neįdomus ir pačioms moterims. nenoriu mėtytis klišėmis, bet iki vėmimo atklausyta frazė "myli ausimis" kartais pernelyg dažnai pasitvirtina banalioj realybėj Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Linosz Kranowski    2012 1 04 15:44      

Kita vertus - o ko čia stebėtas. Va ir Eglės fotografuotas vyrukas net ir šiam tinklapy susilaukė po jos darbais pastabų apie NEGALIĄ, ekshibicionizmą, "nusimoviau kelnes ir va", ir t.t. Ir tai čia dar "menininkų bendruomenė"...... o ką jau kalbėt apie pasirodymą kitoms.

Edita rašo:
Mažai vyrų vis dar išdrįsta pozuoti. Nes juk patys ir bijo parodyti savo ne Apolonišką kūną. Va ir atsakymas - kodėl taip mažai vyro aktų.
Antra - vyrai retai kada nori pozuoti vyrams - fotografams.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Aurimas Valevičius    2012 1 04 16:44      

Edita rašo:
banalūs kadrai paprastai nesukelia diskusijų, nemanai?

Va čia netiesa. Būtent banalūs kadrai ir sukelia diskusijas. Geras darbas bus vertinamas menine o ne lytine prasme. Nenukrypkim nuo temos. Nuotrauką, nuo kurios prasidėjo diskusija nevertinčiau kaip didelį meninį pasiekimą. Va diskusijos ir užvirė. Forumas apie tai, kad analogiškos moterų nuotraukos dažniausiai tokių diskusijų nesusilaukia.
Šiaip jau Edita reaguoji į diskusiją pernelyg emocionaliai, nukrypdama nuo temos.
Edita rašo:
Aš tegaliu kalbėti už save - negaliu fotografuoti bet ko. Ne dėl kūno gražumo/negražumo. Jei nejaučiu /neužčiuopiu žmogaus - nefotografuoju tiesiog paveiksliuko. Nes tuomet ir gaunasi "nuogi pimpiai". Reik gerbti modelį, o ne naudotis jo patiklumu

Na čia nors ir vėl ne į tema, bet nuoširdžiai pasakyta "už save". Modelio nereikia nei gerbti nei niekinti. Gerbti reikia tiesiog žmogų bendrąja prasme, o modeliu reikia naudotis, - tam jis ir modelis. Gali net niekinti ar šaipytis jei nuo to bus geresnis menas. Tuo nuotrauka nesuges - gali sugesti tik žmogiški santykiai.
Linosz Kranowski rašo:
Tačiau Edita, nu pagarba Tau, bet kaip iš savęs vienos gali daryt išvadas apie bendras tendencijas. o bendros tendencijos - objektyviai tokios: vyro kūnas nepageidaujamas, jis laikomas mažiau estetišku (taip pat ir tarp moterų), mažiau palankiu "gražiam menui".

Taigi grįžtant prie temos siūlau įsiklausyti į blaivią Linosz statistiką.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Edita    2012 1 04 17:53      

...traukiuosi aš iš disusijos. Išsakiau savo nuomonę - labai ramiai. Jei kas perskaitė emocionaliai - rašytą žodį skaitom pagal savo vidines būsenas. O... bet... tačiau.. taip ir nesuprato vyrai - ką norėjau pasakyti. Tad... kam besistengti Smile)))

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Aurimas Valevičius    2012 1 04 18:30      

Nesitrauk iš diskusijos...., prašau. Kiekviena nuomonė yra gerbiama ir vertinama. Tik kam pykti jei su ja nesutinkama arba kritikuojama? Manau vis puikiai suprato, kad tu nori ar vyrą, ar moterį fotografuoti pagarbiai, meniškai ...., o ne paprastai apnuogintą nupyškinti. ... Tik forumas ne apie tai.
O jei dar ko nesupratau būčiau dėkingas už platesnį komentarą.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Edita    2012 1 04 18:32      

Asmeniškai man - visai vienodai - kiek procentaliai yra vyrų, kiek moterų "nude"...

Aš visad pabrėžiu emociją (kokia ji bebūtų), jausmą, prasmę. Kažkaip iškreiptai mane interpretuoji. Smile O minėtoje foto jokios prasmės neįžvelgiau. Apie grožį net nekalbėsiu. Modelis - gražus vyras. Nuotrauka - ne.

O tendencijos... jos paremtos tik Tavo asmeniniu patyrimu... Daug moterų su malonumu pažiūrėtų gerą vyrišką aktą. Ir aš tame tarpe Smile



[quote="Linosz Kranowski"]aš nesuprantu, kam neigti objektyvius dalykus. dėmesio disbalansas yra akivaizdus, ir kai atkreipiama į faktą, jog iš 500 nudes tik 5 yra male nudes, nesuprantu visiškai, kam visa tai suversti į užgautas ambicijas.

...o bendros tendencijos - objektyviai tokios: vyro kūnas nepageidaujamas, jis laikomas mažiau estetišku (taip pat ir tarp moterų), mažiau palankiu "gražiam menui". šiaip tai man kliūna tas besikartojantis ir tavo siūlymas daryt "gražų meną" ir gražiai pateikt kūną. visąlaik maniau, kad kas kas, o jau būtent Tu pirmiausia pabrėži prasmę, o ne grožį.

Bet man kažkaip aišku - trūksta, trūksta šios temos ir normalesnio jos veritnimo. Ir nesuverskim visko tiems, kas šį klausima kelia. Visi ir nėra fotografuojantys. O autoaktų yra, yra tų pavyzdžių. Bet atsiliepimai jiems irgi arba nekokie, arba nežymūs Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas E. Vyšnia    2012 1 04 18:38      

banalūs nesukelia, nes niekas jų net nepastebi...aš ir nesiekiau sukurti tokį vaizdą, kuriuo reikėtų grožėtis,..tiesiog tau nuogas kūnas asocijuojasi su grožiu, o man kūnas dažniausiai ir tiesiog objektas aš jį vaizduoju, transformuoju pagal save..O dėl šio kadro teisinga pastebėjimas aš ir norėjau sukelti stebėtojo iš šono įspūdį...galbūt tai ir vulgaru, bet užteks dangstytis,..aš nemanau, kad tai yra modelio negerbimas, tiesiog reikia iš anksto susitarti ar modelis sutinka ar ne..
aš ir nepykstu, smagu, kaip žmonės turi savo požiūrį, nuomonęWink


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Edita    2012 1 04 18:51      

Aurimai, tikrai nepykstu, bet...
aš jau išsakiau viską. Linosz guodžiasi, kad mažai vyrų aktų... tai ką man dabar... juk tai nesusiję su šia tema.
O forumas - nepyk - beprasmis.
Man dažnai būna gėda, kad esu moteris, nes dabar tų vadinamų "aktų" - perpildyta... paprastų, banalių, bet...
Aurimai - pažiūrėk, kas juos vertina ir liaupsina? VYRAI! Nebenoriu kartotis. Kol yra auditorija - tol "pigios" nuotraukos "nuogais papais ir užpakaliais" bus rodomos.

Ši foto nepatiko. Jau išsakiau - kodėl. Parija įdėjo nuorodą į kitą darbą - jį įvertinau labai gerai. Nors ji - daug "aštresnė" ir atviresnė. Bet ten - galingas energetinis užtaisas...


Aurimas Valevičius rašo:
Nesitrauk iš diskusijos...., prašau. Kiekviena nuomonė yra gerbiama ir vertinama. Tik kam pykti jei su ja nesutinkama arba kritikuojama? Manau vis puikiai suprato, kad tu nori ar vyrą, ar moterį fotografuoti pagarbiai, meniškai ...., o ne paprastai apnuogintą nupyškinti. ... Tik forumas ne apie tai.
O jei dar ko nesupratau būčiau dėkingas už platesnį komentarą.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Linosz Kranowski    2012 1 04 18:55      

nu tai geriausia ką būtų dabar galima padaryti - tai tęstiniai workshopai, atviri modeliams ir fotografams, ir kitiems, kuriuose ir tarp kurių galima ir koncepcijas kurti, ir siūlyti. kad ir kartu su konkursais/battle'ais female nude vs. male nude Smile beauty contest vs. shock value Smile best concept vs. flesh and lust Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Edita    2012 1 04 18:58      

...paprastai stebėtojas, pamatęs tokį vyruką krūmuose - kviečia policiją Smile


E. Vyšnia rašo:
banalūs nesukelia, nes niekas jų net nepastebi...aš ir nesiekiau sukurti tokį vaizdą, kuriuo reikėtų grožėtis,..tiesiog tau nuogas kūnas asocijuojasi su grožiu, o man kūnas dažniausiai ir tiesiog objektas aš jį vaizduoju, transformuoju pagal save..O dėl šio kadro teisinga pastebėjimas aš ir norėjau sukelti stebėtojo iš šono įspūdį...galbūt tai ir vulgaru, bet užteks dangstytis,..aš nemanau, kad tai yra modelio negerbimas, tiesiog reikia iš anksto susitarti ar modelis sutinka ar ne..
aš ir nepykstu, smagu, kaip žmonės turi savo požiūrį, nuomonęWink


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas E. Vyšnia    2012 1 04 19:11      

[quote="Edita "]...paprastai stebėtojas, pamatęs tokį vyruką krūmuose - kviečia policiją Smile


tu turi savo požiūrį į žmogaus vaizdavimą o aš savo ir neketinu jo keisti...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Edita    2012 1 04 20:04      

aš juk ir nesiūlau Smile

[quote="E. Vyšnia"]
Edita rašo:
...paprastai stebėtojas, pamatęs tokį vyruką krūmuose - kviečia policiją Smile


tu turi savo požiūrį į žmogaus vaizdavimą o aš savo ir neketinu jo keisti...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Aurimas Valevičius    2012 1 05 10:40      

Edita rašo:
- pažiūrėk, kas juos vertina ir liaupsina? VYRAI! Nebenoriu kartotis. Kol yra auditorija - tol "pigios" nuotraukos "nuogais papais ir užpakaliais" bus rodomos.

Na va čia jau priartėjome prie klausymo atsakymo - AUDITORIJA.
Tai reiškia, kad statistiškai vyras (dažniausiai) teigiamai įvertins nuogos moters atvaizdą, nepriklausomai nuo atvaizdo meniškumo. O moterims tas nuogumas išvis "dzin" - jos vertina per emocijų ir meniškumo prizmę.
Šiaip jau tai elementaru statistinėje auditorijoje..., bet, matyt, ir Kūdroje galioja tie patys visuomenės dėsniai... tai nėra meniška auditorija.


Paskutinį kartą redagavo Aurimas Valevičius, 2012 1 06 15:47 . Redaguota 1 kartą


» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2   3  

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą