Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Pakomentuokit trikojo ir galvos pasirinkimą

     

Pranešimas Jolita Bakūnaitė    2011 4 16 11:39      

Sveiki,

ieškojau trikojo, pagooglinus kažkiek apsistojau ties Manfrotto 055xprob ir 498RC4 galva. Biudžetas - iki 1000Lt už viską.

Mane kažkiek neramina, kad sudėtas tas trikojis yra virš 60cm - toks jau nemažas daiktas į lagaminą keliaujant... (į rankinį bagažą turbūt net nežiūrėt, kad tilptų, nes kiek girdėjau, neleidžia tokio daikto rankiniam bagaže?) Ar kažko mažesnio būtų ir sunku tikėtis?

Planuoju dėti canon 400d su canon 17-55 is usm ir dar blykstė.

Naudojimas: kelionėse peizažai, architektūra, nekeliaujant - interjerai, maistas.

Klausimai: ar patikimas daiktas - nesvyruos nuo tokio svorio? Ar greitai išsilanksto tos kojos? Ar dar realu pagal tokį biudžetą rasti kažką lengvesnio?

Ačiū!


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Mindaugas Jarockis    2011 4 17 12:15      

Ant to štatyvo galima 7 kg užkrauti, o tavo rinkinukas vos 1,5 kg siekia Smile Pas mane yra Velbon Sherpa 600R ir aš ant jo kraunu kur kas sunkesnius daiktus ir nieko, kol kas viskas tvarkoj. Sherpos kaina ~280 lt ji dar lengvesnė. Skirtumas gali būti tik ergonomikoj, visgi rutulinė galva savo privalumų turi.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vilius S.    2011 4 17 12:29      

Manau su tokiu biudžetu galima kur kas lengvesnį trikojį pasirinkt iš carbono kuris atlaikys iki 5 kg ir bus pakankamai lengvas tampytis.
Kaip supratau tamstos pasirinkimas yra iš aliuminio. Gal aš klystu, nes kažkur matęs ir tokios markės trikojų iš carbono.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Jolita Bakūnaitė    2011 4 17 15:05      

na, tada dar pasidomesiu altrnatyvom..
jei kas ka galetumet rekomenduoti, butu didelis dekui


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vilius S.    2011 4 17 20:50      

Tarkim toks trikojis kaip Manfrotto 732 CY pilnai atlaikys turimą techniką. Sulankstytas yra apie 43 cm aukščio ir sveria apie 950 gramų. Tiesa maksimalus aukštis apie 140 cm. Manau keliaujant tikrai geras pasirinkimas.
http://cgi.ebay.de/MANFROTTO-CARBON-STATIV-SET-732-CY-KOPF-RUCKSACK-/160570362018?pt=DE_Foto_Camcorder_Stative_Zubeh%C3%B6r&hash=item2562bd48a2

Arba galima pasidomėti Manfrotto 190 serija (tik gaminamus iš carbon, nes jie yra gaminami ir aliuminiai). Jei tikrai nedėsite daugiau įrangos, tai manau neverta domėtis sunkesniu ir didesniu trikoju, nes per dieną panešiojus tokį trikojį, jis tikrai neatrodo toks jau ir lengvas Wink


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Jolita Bakūnaitė    2011 4 18 12:35      

140cm man mazai - net ir keliaujant..
irangos gali ir daugeti, norisi tureti gera daikta.. - juk toki paskui ir parduoti nesunku, jei vis delto poreikiai pasikeistu

reiks eit apziuret velbonus ir manfrotto..


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Evaldas P    2011 5 19 23:46      

As turiu 055XPROB su 808rc4, jokiu nusiskundimu neturiu, svoris aisku ne is lengvuju

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2011 5 20 8:05      

Žiūrint kokios kelionės ir koks carbonas... Asmeninis keliautojo patarimas: jei investuoji į kokybę ir stabilumą, su pigiais carbonais (apie 200 Lt ir pan.) net neprasidėk. Ne lengvume, o stabilume ir konstrukcijos tvirtume esmė. Reikia žiūrėti tokių dalykų, kiek plačiai išsiskleidžia kojos (praktiškai turi nusileisti ant žemės), kiek funkcionaliai sukiojasi galva (buna daug situacijų kreivame akmenuotame kalnų šlaite, kad net trijų štatyvo kojų negali normaliai pastatyti, norėdamas išgauti horizontalią kameros poziciją - tenka pasukti ne štatyvo, o jau savo galvą). 3-way galva tam netinka. Ir dar momentėlis vienas toks. Carbonas gana lengvai lūžta ir ant smarkaus vėjo gerai skraido. Titano ar aliuminio stovų lengvumas praktiškai tas pats. Kalnuose bet koks papildomas svoris tampa nepageidaujamu balastu. Visada verta pasvarstyti ar apskritai apsimoka tįsti papildomus 4kg savo maisto, įrangos, drabužių, ir, galų gale, nugaros sąskaita. Viena ant pečių tokią įrangą gali nešti nebent organizuotoje grupėje būdama fotografe. Jei keliauji maža grupele, neabejoju, kad mieliau iškeisi štatyvą į papildomą geriamo vandens ar maisto davinį, storesnį miegmaišį ar erdvesnę palapinę.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Linojus    2011 5 27 12:58      

Klausimas skamba taip - noriu pirkt masina... Vaziuosiu i sahari dar truputi po dziungles pasiardysiu, o grizus namo apsirengsiu iseiginius treningus ir i draga nuleksiu. O nusibodus vazinet uzsidesiu ant peciu ir partapensiu. biudzetas 20 000. Atsakymas rimtas - dziunglese dzipas, drage gal porse dar tiks, o del lengvumo tai dviratis.
Apsispresk zmogau kur eisi, ka fotografuosi. Bet cia panasiau tikriausiai i tai, kad turiu pinigiuku ir nezinau kur juos isleist. Smile
O jei visai rimtai, tai siulyciau tureti du - vienas lengvutis zinomom kelionem ir normalioms oro salygoms, o kita tvirta , sunku, brangu - ten kur nezinai kas laukia Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Heaton    2011 5 28 9:48      

patarkit kazka nebrangaus,bet stabilaus ir atitinkancio kaina/kokybe.Svoris nesvarbu.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2012 4 23 8:50      

Norėdamas atnaujinti šią temą, praplėsti savo ir kitų akiratį prašau specialistų pakomentuoti savo patirtį su brangesniais Manfrotto ar Gitzo anglies pluošto trikojais ir rutulinėmis galvomis. Apskritai, ar šių gamintojų trikojai ir galvos derinami tarpusavyje?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Gediminas M.    2012 4 27 23:20      

Na gal ir ne visai tiksliai tiksiu, bet as naudoju Manfrotto 055XPROB kojas (aliumines) ir Gitzo G1276M galva. Noretus galbut ir anglies pluosto koju, del lengvumo, o siaip esu labai patenkintas kombinacija. Ypac galva, kuri reguliuojasi visomis imanomomis kryptimis - kas labai padeda kai fotografuoji kalnuotose vietoviese arba macro. Kiek zinau G1276M nebegaminamos, bet yra pakaitalas, kuris , anot Gitzo, yra tvirtesnis ir patogesnis. Kojos is tos serijos buna ir anglies pluosto, o neistempus centrines koloneles aparata galiu iskelti beveik sau virs galvos (as 185cm ugio). Tiems, kas macro arba low angle megsta, stovas ypac patogus, nes vamzdeli istempus iki virsaus, paspaudi jame imontuota mygtuka ir gali jo neisimdamas pakeisti i 90 laipsniu kampa. Taipogi stovo kojos issiskleidzia beveik visiskai horizontaliai. Manau, tie kas pasiruose daugiau investuoti, perkant anglies pluosto is tos pacios serijos - turetu lengva ir ilgalaiki daikta. Stova daznai merkiu i kalnu upelius, sniega purva ir t.t. - niekas per 4 metus niekad neuzstrigo, nesuluzo ir nepavede. Taip pat, mano nuomone, yra svarbu, kad stovas butu is 3 sekciju, vietoj 4, teko kazkada 4 sekciju stovus meginti - gerokai ilgiau uztruko pastatyti i reikiama padeti, be to daugiau sansu, kad zemiu i sudurimus pateks, jei dirbama dregnose salygose arba miske ar merkiant i vandeni, kadangi sudurimai labai trumpi. Keturiu sekciju privalumas - suskleidus - gerokai trumpesnis pasidaro, nei 3 sekciju.
Tik subjektyvi nuomone, bet gal kam pravers.


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą