Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Kokios dabar vestuvių fotografavimo kainos ?

      Puslapiai:   1   2   3  

Pranešimas    2011 4 07 0:48      

Jo, matosi ir Mede ismano ka raso, ir Vilmantas Zilinskas. Malonu skaityti ismananciu zmoniu mintis... ko deja, kuri laika siame forume labai pasigesdavau... zmones auga, ir gerai kad pasidalina savo mintimis, nes taip paskaitinedami lavinasi ir kiti, kurie dabar dar tik fotografijos naujokai.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Digimortal    2011 4 07 7:35      

rašo:
isvis moketi tuos kelis tukstancius uz tas 'auksines'nuotraukas kazkokia nesamone.geriau nuvaziuociau i kelione geresne uz ta suma.isvis vestuviniai tie visi dalykai ispustom kainom!


Kaip ir pacios vestuves:) Jeigu visas vestuviu islaidas paskaiciuoti, isivaizduojate kokia kelione gautusi? Ritz'ui neuztektu (nors cia, aisku, nuo vestuviu priklauso), bet maloniai praleisti laika tikrai butu galima:) Be to, kelione yra kelione, o vestuves dazniausiai tampa - deja, deja - tik galine stotele, kurioje norom nenorom islipi...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Heaton    2011 4 07 10:48      

svarbiausia ,kad nuotraukomis butu patenkinti jaunavedziai ir visai nera svarbu kiek uz tai sumoketa.T.y kaina neirodo to,kad butent jaunavedziai bus patenkinti

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas K.K.    2011 4 07 14:51      

rašo:
svarbiausia ,kad nuotraukomis butu patenkinti jaunavedziai ir visai nera svarbu kiek uz tai sumoketa.T.y kaina neirodo to,kad butent jaunavedziai bus patenkinti


Būtent, nes turiu atvejį, kai prieš metus fotografas už 4000 lt smarkiai nuvylė jaunavedžius, visai neatitiko deklaruotų pavyzdžių fotografo puslapyje ( kompozicijų atžvilgiu ir tech kokybės), ir vienas svečias sugebėjo padaryti gerokai gražesnių ir įdomesnių reportažinių kadrų. Aišku, skonio reikalas, o ir patys jaunavedžiai per daug susiviliojo tik vardu ir keliais pavyzdžiais internete, nesusitiko pavartyt albumų, bet faktas yra faktas, kad kaina ir vardas nėra kokybės garantas, kaip ir ilgametė patirtis nėra aukšto lygio garantas, nes ji dažnai būną nuobodaus šablono priežastis, bet finale, kiekviena prekė turi savo pirkėją, vieniem svarbu pasigirt, kad samdėsi brangų fotografą, kiti ieško optimalaus santykio, tretiems svarbu kaina ir geresnės foto nei iš draugo muilinės.
Iš fotografo pusės, vienam patinka dirbti dažniau, bet pigiau, nes mėgsta darbą, kitam brangiau, bet rečiau, metų gale abu bus teisūs ir vienodai uždirbs bei padarys vienodo lygio nuotraukas. Pasirinkimo yra, tik reikia netingėt ieškot ir mokėt atsirinkt, kam ir už ką moki pinigus.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas K.K.    2011 4 07 15:05      

Mede rašo:
Arogancija blogaiusia bet kokios profesijos žmogaus savybė Wink Kad uždirbti 15000, tai skaičiuojant po 1000 už vestuves reikia min. 15 vestuvių per sezoną....???? Antrus ar trečius metus fotografuojantys ne visada tiek vestuvių surenka, o čia pradedantysis Smile Net ir tas kuris fotografuoja savo malonumui, metus padirbėjęs supranta, kad 1000Lt. už 250- 300 kokybiškų ir sąžiningai redaguotų nuotraukų yra stipriai per maža suma. Mano asmeninė patirtis rodo, kad už 1000 fotografuoja pradedantys, beje tarp tokių fotografų yra daug talentingų, tačiau jeigu geras ir talentingas, tai kitą sezoną jo įkainiai stipriai pakyla, na ir kita grupė tai tokie, kuriems tiesiog daugiau niekas nemoka... Pastaruosius reikia apeiti 5 km spinduliu, nes jei fotografui, kuris fotografuoja kokius 5 m. už visą darbo dieną niekas daugiau 1000 nemoka, tai mano galva irgi tam tikras rodiklis, o jei toks pilietis dar pasako, kad po 3 dienų atiduos 700-800 REDAGUOTU nuotrauku, tai nuo tokio reikia begti neatsigręžiant.... Kiekvienas vertas tiek, kiek jam moka ir nematau jokios arogancijos, jei fotografas už savo darbą paprašo 5000 Lt., jei nieks nemokėtų nieks ir neprašytų.


Remiuosi gyvu pavyzdžiu, turiu darbe kolegą, kuris fotografoja antri metai, pirmais metais be reklamos turėjo vos 2-3 užsakymus per pažįstamus, techniką nuomavosi gerą, kad turėt kokybę techninę, antrais metais su reklama turėjo 20 užsakymų, kainos jo buvo apie 1000, šiemet iš avansų ir dalies savo pinigų nusipirko techniką, metų gale bus viskas atsipirkę, ir vargo nemato, šiems metams dabartiniam momentui turi 22 užsakymus, vidurkis apie 1200Lt, tai kas tame yra blogai ? Jei iš mėgiamos veiklos po darbo pasidaro tiek, kad jam užtenka ir legaliai dirbt ir techniką turėt gerą bei sau lieka normaliai, neskaitant dar dienos darbo, tai kodėl jam kelt kainą iki kosmoso ir žvejot po vieną klientą, kai dabar urmu eina ? Brangių fotografų akimis jis "chalturščikas", nes maža kaina, bet jo kaina pagrįsta jo sąnaudom, o ne "rimtų" fotografų sąnaudom. Tai ar jam reikėtų gelbėt alkstančius "profus" ir kelt kainą ar dirbt, kaip jam apsimoka ?


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas K.K.    2011 4 07 15:55      

Vilmantas Žilinskas rašo:
K.K. rašo:

Pats atsakei į savo klausimą, kad yra, kas dirba šalia kito darbo, o klientui dzin tavo kaštai, gyvenam rinkos ekonomikoje, kur esmė produktas ir kaina. Stebuklai tavo akimis nebūtinai stebuklas klientui, blogiausia fotografo savybė - arogancija, kai jautiesi pasaulio bamba. Jei žmogus nusiperka 5D MKII ir 24-70 bei 70-200, bus max 15000, atsipirks per metus, kiti keli metai vien pliusas gausis, ypač, kai tai nėra pragyvenimo šaltinis. Ir dzin, ką tavo jaunatviškas entuziazmas ir arogancija mąsto, žiūrėk į rinką kliento akimis, pirma bet kokio verslininiko klaida - matyti tik save ir žiūrėt iš aukšto į klientus, tokiems paskui nieko kito nelieka, kaip nufotografavus kelias vestuves per metus eiti mokyti kitų fotografų, kad išgyventų.


Sunku su tamsta. Labai nenoriu veltis į diskusijas, nes matau, kad krypstate prie nepagrįstų emocinių asmeniškumų, kurie atsiranda vienam iš pašnekovų užimant gynybinę poziciją kai nebėra jokių racionalių argumentų.

1. Rinkos ekonomika taip. Kad klientui dzin irgi taip. Niekur nesakiau, kad ne dzin. Tačiau klientas perka produktą, kuris nėra "5 valandų pabuvimas lokacijoje A su muiline". Būtent todėl jis samdosi profesionalą ir žino kodėl tai daro. Apie tuos, kurie nežino, ir prašo pabrolio pafotkinti, mes šį kartą nekalbame.
2. Manau, kad Aleksandrą Babičių pavadindamas stebukladariu nepervertinau jo ir dėl to nei jo nei mano arogantiškumas nė kiek nepadidėjo. Tai, priešingai rodo fotografų solidarumą: giriame ne patys save, tačiau kolegas, kurie tikrai to verti. Todėl nelabai supratau tamstos pasaulio bambos savokos taikymo, kaip suprantu, man? Jeigu klaidingai supratau - atsiprašau.
3. Ačiū, kad atsleidėte savo požiūrį į atsakomybę fotografuojant vestuves. Nieku gyvu neičiau ten su vienu Body. Ir kliento pozicijoje, nesirinkčiau dirbančio su vienu body. Ką sakytumėte jauniesiams jeigu vestuvių metu, tarkim bažnyčioje, sugestų Jūsų minėtas 5dmkII? "Oj, chebra, sorry, čia biškį sugedo man, fotkių nebus, nebent palauktumėte kol susirasiu kuo fotkint"? Žmogus moka pinigus, ir kaip pats sakėt, jam DZIN. Jis nori produkto. Jokie pasiaiškinimai jam neįdomūs.
4. "Kiti keli metai vien pliusas gausis, ypač, kai tai nėra pragyvenimo šaltinis. " Pasaulis būtų kur kas gražesnis, jeigu visados gautųsi "vien pliusas". O kur amortizacija, bent minimalūs reklamos, puslapio išlaikymo kaštai. O fotoknygos, albumai, ir visos kitos medžiagos? Sveikata tūnant naktis prie kompiuterio ekrano ir atrenkant ir tvarkant nuotraukas?
5. Taip šnekėdamas apie mane (ar vėl neteisingai supratau?), tik parodote savo paties (ne)toleranciją ir arogantiškumą. Nebent tas verslininkas, apie kurį čia šnekate, esate pats. Tegul skaitytojai sprendžia kurio iš mūsų nuomonė jiems priimtinesnė. Aš tik išsakiau savąją.

Daugiau į Jūsų komentarus neatsakysiu jeigu ir toliau eisite į asmeniškumus. Ačiū už laiką ir atsiprašau nekantrių už ilgus komentarus Wink


Kadangi tamsta mirtinai norite įrodyti, kad negali egzistuoti normalių fotografų už gerą kainą ( 1000-1500 ), tai pradedate traukti detales iš konteksto, aš pateikiau bendrą pavyzdį, nereikia traukti tik detalių.
Dabar tamstai šiek tiek faktų iš verslo taško, nes bandote apeliuoti į neverslumą pigesnių fotografų ir kokybę rišate aklai su kaina.

Taigi, realybė:
prieš apšaukiant neverslumu ir pradedant badyti pirštais į vienetinius pavyzdžius ( brangių ir tikrai kokybiškų ), reikia žiūrėti blaiviai ir objektyviai, o ne emocionaliai ginti kažkokią sau artimą kategoriją, realiai žiūrėk, kas kiek turi sąnaudų ir pelno, o ne kas kiek ima pajamų. Ar įsiskaitei, kad aš pateisinu aukštesnę kainą, kai yra įskaičiuoti albumai, 2 fotografai ir kt. realios sąnaudos. Babičiaus yra aukštas lygis ( tik ne stebuklas ) dirba dviese, tad kaina iki 3500-4000Lt galima laikyti realia. Dėl technikos dėvėjimosi, gal tu sėsk ir paskaičiuok, skaičiai gali būtų daug mažesni nei tau atrodo, kai įvertinsi, kiek laiko tarnauja objektyvai ir po kiek laiko keičiami aparatai, kai jau nusiperki normalu.
Dabar toliau, jei žmogus gyvena ne tik iš fotografijos, bet dirba kitur, ima verslo liudijimą, gauna 50proc nuolaidą liudijimui bei nemoka Sodros, o tai jau didelis skirtumas, moka tik PSD. Be to, jei jau dirbi kitur, iš gautų foto pinigų (pelno) jam nereikia mokėti pragyvenimo išlaidų ( užtenką, ką gauna darbe, dažniausiai ), o tik užsidirbti pinigų geresniam gyvenimui, tai kodėl jam nedirbti už 1000-1500 ( tiesioginės kuro sąnaudos atskirai ) Ir kurioje vietoje jam neapsimokės ? Ir kodėl jis bus prastas fotografas ? Dar nepamirškime, kad šitos kainos būna be albumų. Taigi pigiau fotografuojantys nėra kažkokie prastesni, kaip ir brangiai fotografuojantys nėra kokybės garantas, dar kartą pasikartosiu, kiekvienas dirba taip, kad uždirbtų, ieškantis klientas visada ras tą optimalų variantą, kai pigiau fotografuoja ne dėl pigios kokybės, o dėl mažų kaštų, žinau, kad "full time" fotografai nemėgstą "part time" fotografų, bet tokia yra rinka, kievienas siūlo, tai, ką ir už kiek gali, kol apsimoka, o kažkas ieško ir randa, renkasi, ko ir už kiek nori. Tad gali ginti moralines pozicijas iki nukritimo, bet rinkai tai jokios įtakos neturi. Tavo poziciją galima sulyginti su pardavėjo, kuris nusiperka naują aparatą iš parduotuvės už 7000Lt, kai kitur jis kokie 6000Lt, tada po 1-2 metų bando parduot dėvėtą už 6000Lt ir pyksta, kai sako, kitur naujas tiek, ir bando aiškint, jog jei jis mokėjo 7000, tai dabar gi daug pigiau parduoda. Nesvarbu, kas kiek tau kainuoja asmeniškai, svarbu, už kiek rinkoje gali gauti analogą. Ir pabrėžiu, analogą, o ne prastesnį, nes žinau ir suprantu, kad tikrai yra labai prastų fotografų tiek techniškai, tiek kompoziciškai, kurie ima tą 1000 ar daugiau ir fotografuoja su "entry level kit" technika su iššokančia blykste į kaktą bažnyčioje, o fone viskas juoda. Jei atvirai nesuprantu, kaip jie gauna užsakymus, bet yra kaip yra, nereikia nagrinėt kraštutinumų.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Būglis    2011 4 08 8:16      

Šiaip tai žinau, kad provincijoj už 1000 Lt fotkina su Nikon D3 ir aukščiausios klasės optika, taip kad investicijų ir atsipirkimo reikalus vienareikšmiškai apibūdinti lyg ir neišeina:) O pvz. kitas su aps-c ir vidutiniais stiklais jama kažkur 600-700 ir vargo nemato. Taip kad kainos labai įvairios. O foto kokybė (technine ir menine prasme), kaip žinia, nuo fotiko kainos labai dažnai nepriklauso:) Hermi, o tu fotkint ar tekėti ruošies?Smile)

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Hermis Preikštas    2011 4 08 9:02      

irmama1 rašo:
Šiaip tai žinau, kad provincijoj už 1000 Lt fotkina su Nikon D3 ir aukščiausios klasės optika, taip kad investicijų ir atsipirkimo reikalus vienareikšmiškai apibūdinti lyg ir neišeina:) O pvz. kitas su aps-c ir vidutiniais stiklais jama kažkur 600-700 ir vargo nemato. Taip kad kainos labai įvairios. O foto kokybė (technine ir menine prasme), kaip žinia, nuo fotiko kainos labai dažnai nepriklauso:) Hermi, o tu fotkint ar tekėti ruošies?Smile)


SmileSmile fotkint fotkint paprašė, nesinori labai dempinguot, tai ir pasidomėjau dabartine rinkos kaina


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas d3    2011 4 08 11:25      

irmama1 rašo:
Šiaip tai žinau, kad provincijoj už 1000 Lt fotkina su Nikon D3 ir aukščiausios klasės optika, taip kad investicijų ir atsipirkimo reikalus vienareikšmiškai apibūdinti lyg ir neišeina:) O pvz. kitas su aps-c ir vidutiniais stiklais jama kažkur 600-700 ir vargo nemato. Taip kad kainos labai įvairios. O foto kokybė (technine ir menine prasme), kaip žinia, nuo fotiko kainos labai dažnai nepriklauso:) Hermi, o tu fotkint ar tekėti ruošies?Smile)


kaina nustatoma ne pagal naudojama technika, o pagal tai koki produkta sukuri. gali ir su "Hasselblad" fotkinti ... Smile ir nieko nepadaryti.
Kiekvienas savaip gali ivertinti savo darba. Jeigu jisai ivertino savo darba 1000lt. tai tiek ir vertas. Pradedantysis buna kad ir dovanai fotografuoja kad tik praktikos igytu, aisku jeigu jaunieji rizikos megejai Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vytenis Šlajus    2011 4 08 14:57      

kuo pigiau fotkinsi, tuo durnesni klientai rinksis paslaugą. tokie ir pretenzijų bei papildomų pageidavimų paprastai daugiausiai prisigalvoja.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramus    2011 4 08 18:34      

100 % pritariu Vyteniui Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vilmantas Žilinskas    2011 4 08 21:39      

Vytenis Šlajus rašo:
kuo pigiau fotkinsi, tuo durnesni klientai rinksis paslaugą. tokie ir pretenzijų bei papildomų pageidavimų paprastai daugiausiai prisigalvoja.


Paprasta, tačiau visiška tiesa Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Hermis Preikštas    2011 4 08 22:44      

Vytenis Šlajus rašo:
kuo pigiau fotkinsi, tuo durnesni klientai rinksis paslaugą. tokie ir pretenzijų bei papildomų pageidavimų paprastai daugiausiai prisigalvoja.


Taip, Vyteni, auksiniai žodžiai.
Visi, kas nors kiek yrapardavinėjęs, žino, kad yra tokia žmonių kategorija, kur prilimpa dėl pigumo ir niekaip "neatskusi" nuo kūno Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Heaton    2011 4 09 13:43      

o ka daryt,tokioje situacijoje:nufotkina vestuves,o nuotrauku nera-jos dingo is korteles(sudege,suslapo,issitryne,nuskendo,sprogo).ka daryt jauniesiams ir ka darytu pats fotografas?idomu visad buvo

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vilmantas Žilinskas    2011 4 09 14:04      

rašo:
o ka daryt,tokioje situacijoje:nufotkina vestuves,o nuotrauku nera-jos dingo is korteles(sudege,suslapo,issitryne,nuskendo,sprogo).ka daryt jauniesiams ir ka darytu pats fotografas?idomu visad buvo

Aukščiau aprašiau ką daryti, kad taip nenutiktų. Samdytis žmogų, turintį atsarginę techniką. Kortelių backupinimas pačiame bodyje - ne kvailių išmislas. Būtent už tai iš dalies ir moki didelę kainą - už patikimumą.


» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2   3  

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą