Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Renginiai
 

"Antras" fotografas

      Puslapiai:   1   2

Pranešimas Ramus    2010 12 08 20:25      

kaip tik planavau ka nors is pradedanciuju paimti ...turiu 31d. vestuves ...
bet ko gero eisiu vienas ... reflektoriu jei reiks ir pabroliuks palaikys Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2010 12 09 1:17      

Nikonis G rašo:
Visų pirma, sumalei viską į vieną vietą ir gavosi nei 2, nei 9. Vienur aiškini, kad sustatyt gali ir idiotas, kitur aiškini, kad reikia takto, humoro jausmo, bet čia ir susimaišei, būtent sustatyt ir padaryti gerą režisuotą foto reikia takto, humoro jausmo, atkaklumo, o šaudyt iš pasalų ir gaudyt momentus nereikia humoro jausmo ir takto, nes esi "nematomas", ten svarbu gebėjimas numatyti ir reaguoti akimirksniu. Viskam yra sava vieta, ir reik atrast savo vietą, matosi, kad dar patirtis "kūda" ir neturi vieno ryškaus stiliaus, jei taip kalbi... Esmė tame, kad jei tu fotografuoji režisuotai ( tas nėra blogai, visi stiliai geri, kai skoningai atliekami ), tada reikia humoro, atkaklumo ir "masių valdymo" bei kūrybs daugiau, o jei fotografuoji reportažą, vienas didžiausių pagyrimų būna iš kliento išgirsti "mes Jūsų visai nematėm, galvojom, kad kažkur dingot, o viskas nufotografuota ir pagavot tokius momentus..." , aišku, nepamirštant kūrybingo komponavimo, nes reportažas irgi nėra sausas kadrų kepimas.
Tai vat reikia apsispręst, kas esi, tada bus aišku, kur tavo vieta ir kokių savybių reikia, o svarbiausia, ko tikisi klientas.
O rėkauti forume populistinius pareiškimus apie šablonines "būtinas" savybes, tai tik klaidinimas naujokų, nes kiekvienams savo kelias.

Tik pritarsiu, kad du fotografai vestuvėse, nereiškia, kad turi kaip Siamo dvyniai visur vaikščiot ir fotografuot vienu metu tą patį, čia jau tikras neišmanymas pagrindinio fotografo būtų tą leisti, nes du fotografai yra tam, kad užimtu skirtingas pozicijas ir plačiau viską apimtų. Jei tą suprastų visi dirbantys dviese, nebūtų veidų į skirtingas puses.


Nieko nesumaliau ir fotografuoju ir reportažinius ir statytinius kadrus. Tai kad viskas oki doki.


» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą