Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Naujienos
 

Autorines teises

     

Pranešimas Inga Maskelytė    2008 1 16 13:24      

Sveiki, kas man galetu paaiskinti apie autorines teises kuriniu esanciu kudroje? Ar juos bet kas ir bet kada gali panaudoti kaip tinkamas - tarkim parduotuveje ideti i parduodamus remelius ar papuosti musu nuotraukomis savo interenetini puslapi?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Dangus    2008 1 16 13:25      

visi atsakymai cia.
http://fotokudra.lt/taisykles.php

o jei trumpai tai turit kreiptis i autoriu ir su juo derinti del nuotrauku panaudojimo kitur.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Inga Maskelytė    2008 1 16 15:55      

kai kuriuose internetiniuose puslapiuose yra nukopijuotos nuotraukos is kudros ir tai daroma be autoriu sutikimo... kaip man paaiskino atsakingi uz tuos puslapius asmenys - jie nezino kaip su autoriais susisiekti, nes kudroje komentarus ar privacias zinutes gali rasyti tik dalyviai...todel nuotraukas deda pagal savo nuoziura, neatsiklausdami autoriaus nuomones nori jis to ar nenori...
Tiek, kiek parasyta taisyklese nelabai uztenka..bent jau jie sako, kad autoriniu teisiu i kurini jie nesisavina, o tik ji eksponuoja... Manau, turetu buti kazkoks prierasas, kad naudoti darbus kitur galima tik su autoriaus sutikimu, tuomet niekam neiskiltu klausimu.
Gal Kudros administracija galetu atkreipti i tai demesi.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Leonardas Rimkus    2008 1 16 16:11      

Pagal tokią logiką jei matau gatvėj stovint neužrakintą mašiną - galiu sėst ir važiuot?

Įstatymai aiškiai apibrėžia autorines teises - o įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Taip kad netingint galima uždirbt neblogus pinigėlius per teismą dulkinant tokius "nežinotojus".


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Dangus    2008 1 16 16:27      

kudra nera komercinis portalas. o jei kazkam patinka kazkieno foto nemanau kad del to sunku sugaisti 2-3minutes kad uzsiregistruoti.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Linas Šinkūnas    2008 1 16 16:44      

Inga Maskelytė rašo:
kai kuriuose internetiniuose puslapiuose yra nukopijuotos nuotraukos is kudros ir tai daroma be autoriu sutikimo...


kokiuose ?


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Inga Maskelytė    2008 1 16 17:18      

aciu visiems uz patarimus - pasiulysiu atitinkamiems asmenims uzsiregistruoti ir deti nuotraukas tik su autoriu leidimu.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Marius    2008 1 17 11:06      

Zoom rašo:
Įstatymai aiškiai apibrėžia autorines teises - o įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Taip kad netingint galima uždirbt neblogus pinigėlius per teismą dulkinant tokius "nežinotojus".


Pirma galima susisiekti su "nežinotojų" svetyainės adminu ir paprašyti / pareikalauti, kad nuotraukas ištrintų, o jei atsisako ir pasiunčia toli, tada su malonumu dulkinti per teismus Smile

Turiu patirties šiuo klausimu (teko blusinėtis ne dėl nuotraukų, bet dėl eilėraščių, bet esmė ta pati - autorinių teisių objektas), jei kam reiktų patarimų, galit rašyt new_ballsas@yahoo.com


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Marijus *Bružila    2008 1 17 12:04      

yra dar vienas patikimas apsaugos budas.
netalpinti savo darbu i interneta ir fotosvetaines.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Mindaugas Jarockis    2008 1 17 12:06      

kas per tinklapis?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 1 18 0:59      

Inga Maskelytė rašo:
..bent jau jie sako, kad autoriniu teisiu i kurini jie nesisavina, o tik ji eksponuoja...

Autoriniu teisiu pasisavinti/parduoti ar parduoti negali. Galima perleisti tik turtines/nuosavybes teises, bet autorius bet kuriuo atveju liks vienintelis nuo pradzios iki pabaigos.

Inga Maskelytė rašo:
...kai kuriuose internetiniuose puslapiuose yra nukopijuotos nuotraukos is kudros ir tai daroma be autoriu sutikimo... kaip man paaiskino atsakingi uz tuos puslapius asmenys - jie nezino kaip su autoriais susisiekti, nes kudroje komentarus ar privacias zinutes gali rasyti tik dalyviai

Savavaliskai paimta preke ir isnesta is parduotuves tik perzengus parduotuves slenksti vadinama vagyste ir nesvarbu, kad parduotuveje nera pardavejo ar jis nesupranta ka tu jam sakai. Tai baudziama kaip uz nusikaltima.

Tas pats ir su darbu eksponavimu be autoriaus sutikimo - tai vagyste.
Beje Inga, vengimas ivardinti svetaines, kurios tai daro, vadinama bendradarbiavimu su nusikalstanciais asmenimis arba nusikaltimo slepimu ir baudziama kaip numatyta atitinkamame BK straipsnyje (237 straipsnis. Nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimas).
"...baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų"


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą