Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Fotografijos studijos

      Puslapiai: 1   2  

Pranešimas H.M    2009 2 11 19:11      

Norejau sužinoti kokiuose įstaigose Vilniuje galima studijuoti meninę fotografiją. Turiu omenyje ne šiaip kursus,ar pamokėles , o rimtas studijas igyti profesijai. Išanksto dėkui

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2009 2 12 0:48      

http://www.vda.lt/

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Fotografynas    2009 2 12 8:39      

Dar gali cia uzmesti aki, jei norisi profesijos:
http://www.vsdk.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=77&Itemid=140


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas anuka    2009 2 13 11:44      

esu girdėjus, kad vsdk stipriau, bet čia gal kaip visada - kaip kam ko reikia Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ignas Venslavičius    2009 2 17 20:35      

dabar jau vtdk ;] as manau, kad ten gerai:) na kiek pats girdejas, tai vda ruosia daugiau menininkus, o vtdk - technologus, taigi rinktis reikia paciam ko nori.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2009 2 18 13:16      

Taip, vda ruosia kurejus - fotografus, o vtdk labiau profiliuojasi i tuos kurie tiem fotografam turetu dirbti, pats mokymo budas tai ko moko yra labiau technologinis ir greiciau tinka fotolaborantu paruosimui nei fotografu. Taciau, kaip ten bebutu, kam neduota fotografuoti, tas to neismoks greai daryti ko ar kur besimokytu. Cia taip pat kaip ir su kitomis sritimis

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas anuka    2009 2 18 13:34      

na, gal ir tiesa.. tas pats paklaust, kur geriau architektūrą studijuot - VGTU ar VDA Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Monika Daukšaitė    2009 2 18 18:56      

Na vtdk nuo šių metų yra nauja programa fotografijos, tai kolkas visai įdomu, žinoma didžioji dalis yra iš techninės pusės, bet manau norint išreikšti savo meninę idėją reiktu būti gerai įvaldžius techniką. Ten beto atliekant ir technines užduotis kas meniškos sielos galima atlikti įdomiau, net reikalaujama daryti nevien techniškai, bet ir įdomesne kompozicija siužetu, dabar čia yra ir meninės praktikos, beto vėliau galima tęsti studijas vda, ten yra išlyginamasis kursas(susirinkt trūkstamą kreditų sk.) ir studijuot magistrantūrą. Tai kolkas vyksta teigiamos permainos vtdk:)

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2009 2 19 2:34      

tada dziugu, kal konkurencija ispirs abiem siom istaigom i gera vieta ir reikalai pageres jose abejose.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ignas Venslavičius    2009 2 19 21:20      

eikit eikit? jau galima test studijas VDA? per atviru duru dienas siais metais as klausiau, tik dabar nezinau, ten buvo lyg kazkokia destytoja, ar galima paskui studijas testi VDA, galbut yra kazkokiu lengvatu stojant? tai sake, kad kolkas su VDA sutariat gerai, bet kolkas jokiu perspektyvu apie studiju testinuma akademijoj. taigi kaip cia yra? jau pasikeite kazkas?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Monika Daukšaitė    2009 3 19 20:38      

Na mums sakė katedros vėdėja Kubertavičienė, kad reikės išlyginamasias ir tada magistrantūron vda, gal net bus kažkokios galimybės ar nauja studiju programa vu(dėl vu sakė dar tariasi). Nes čia kai baigi kolegija gauni audiovizualinio meno profesini bakalaura. Tai būtu natūralu, kad galėtum tęst ten. Gal ji kalbėdama turėjo omeny ne apie šiais metais bagsiančius studentus, o apie pirmakursius kurie baigs po kelių metų..

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ignas Venslavičius    2009 3 19 22:52      

galbut.. siaip ar taip tai tikrai nudziuginai:) nes visi labai galvoja, kad viskas tuo ir baigiasi, kai gauni ta diploma kolegijoj, o man atrodo, kad tikrai yra perspektyvu toliau eit. aciu uz informacija.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Monika Daukšaitė    2009 3 20 19:39      

perpektyvu visada yra jei kas lietuvoje netinka galima toliau vaziuoti studijuoti i uzsieni Smile prasom:) tai siais metais bandysi cia stot?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ignas Venslavičius    2009 3 22 19:21      

aha, cia turbut reliausias variantas. vda per aukstai kolkas man atrodo, o daugiau kazkur tai fotografijos nera aukstajam konkreciai. na vdu buvo uzsimine apie nauja studiju programa - naujuju mediju menas, bet pasirodo dar jos siais metai nebus. sunku man dar vis pasiryzt i Vilniu isvaziuot, bet juk renkiesi ne miesta, o studijas, tai kas traukia. bet pirma reikia istot.. o jei neistociau tai neisivaizduoju.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Monika Daukšaitė    2009 3 23 22:26      

Na į vda stojant reikia gerai mokėti piešti, gerai suvokti daiktų formas, mokėti piešiant realizuoti aiškiai savo mintis, ruoštis egzaminams, nemažai ten stojančių lanko paruošiamuosius kursus, beto reiktų pažiūrėti studijų programas ir pažiūrėti kas arčiau dūšios arba gali bandyt ir ten ir ten:) nes vda stojamieji būna iškart po mokyklos egzaminų(stojant iškart po 12kl. sunkoka, nes dar būni neatsigavęs nuo mokyklos egzaminų, o čia dar egzaminų "maratonėlis) nors prieš tai dar būna savarankiškų(namų) darbų peržiūros, kurių metu duoda arba neduoda leidimą laikyti stojamuosius, o vtdk egzaminai rugpjūtį, ten egzaminus leidžia laikyti visiems. Tai nepapuolus vda galima bandyt laimę vtdk:) O norint įstot į vtdk dabar gali labiau pasimokyt lietuvių ir užsienio kalbą, kad būtų geresni metiniai pažymiai, pasisitenkt geriau išlaikyti egzaminus(taip pat ir vda žiūri į lietuvių ir užsienio) (aišku didžiausia koeficientą turi stojamųjų pažymiai, bet geri mokyklos balai gali pakelti konkursinį balą) ir tada ruoštis pokalbiui - individualių darbų peržiūrai ir kompozicijos egzaminui. Tai reiktų pasiskaityti apie daiktų komponavimą, pasižiūrėt gerų natiurmortų. Šeip jei pastoviai domiesi fotografija, fotomeninikais ar tiesiog vizualiaisiais menais, tai turėtų būti viskas gerai. Visada būna nemaža eilė stojančių į fotografiją, bet jei kažką subegi, moki save pristatyti įstot turėtum į vtdk:)
Na vat atrodo tiek:)


» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai: 1   2  

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą