Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Patarkite del apsvietimo.

     

Pranešimas Tricky kid    2007 8 01 23:37      

Sveiki, reikalas toks, kad man reikia apsviesti "light box/tent" daiktu fotografavimui. Nelabai yra lesu pirkti studijini apsvietima, todel bandau verstis su paprastom lempom. Norejau paklausti kokias lempas geriau naudoti apsvieciant light box'a? Kurios geriau (kaitrines, liuminescencines, hologenines)? Koks geriausias yra spektras? Koki reikia ziureti geriausia sviesos spalvine temperatura? Ir dar kada jau lempas turiu ir jau ruosiuosi fotkinti, ka daryti su white balance?

Gal ka nors nusikalbejau, tai pataisykite.
Dekui is anksto uz atsakymus.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2007 8 02 9:54      

As taipogi esu megejas, todel sau kadaise irgi uzdaviau panasu klausima ir priejau elementaraus sprendimo: SENUKU prekybos centre nusipirkau tris halogenines lempas su reguliuojamais stovais ir fotografavau be soft box, naudodamasis sklaidanciu sviesa putplascio lapu. Atmusimui naudodavau folijos laksta. Zinoma, jei nori minkstos sviesos, tai nera pati geriausia iseitis, bet eksperimentuojant galima pasiekti neblogu rezultatu:)

White balance statyk ant lempinio rezimo (atrodo, TUNGSTEN vadinasi, gali pamegint su FLUORESCENT, jei tokias lempas dėtum). Tiesa, nesu tikras, ar tokias deda i soft boxus, nes sviecia per silpnai. Bet cia vel - atstumo dalykas. Kiek maciau pro soft boxu, ten kazkas panasaus i halogenines budavo, tik reakcijos laikas gal greitesnis. O jei fotografuoji RAW, tai visai nesvarbu, nes ekspozicija susitvarkysi po to. Dar gali isgauti teisinga WB fotografuodamas balta popieriaus lapa, atsukta pries lempa ir paskui jo nuotrauka dedamas i Custom WB nustatymus ir pasirinkdamas Custom WB rezima. Tas galioja ir kasdienineje fotografijoje. Tik lauke rekomenduojama ta lapa atsukus pries saule (ar bent jau numanant kur ji turetu buti), fotografuoti bent karta per pusvalandi.

Tikiuosi padejau:)


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Marijus *Bružila    2007 8 02 11:01      

pats nesu didelis dirbtinu shviesu megejes,tachiau turiu du rusishkus neshiojamus shviestuvus.i anuos imontaves po 1000W kaitrines lempas (kazhkodel kiti jas halogenais vadina).dedu juosta TUNGSTEN tai,gaunu naturalia shviesa.su kokiom papras tom arba uzhkelto kontrasto ir spalvu juostom gaunasi artima vross spalvai Smile) geltonos ryshkiai ar dar kokios.standartiniam portretui vadinasi netinka,nes zhmones nevisi supras ta mEna Smile dar daugmazh tinka NPSai,NC ir t.t. Natural color juostos,bet vistiek turi gelsvumo . skaitmenoje gali nusistatyti irgi ta TUNGSTEN balanca,tada paskaichiuos,kaip reikia Smile kaip jau aukschiau rashe, su tokiais shviestuvais gauni labai kieta ir ashtria shviesa.minkshtumo nera,nebent naudoti atspindinchius reflektorius ar dar ka ,kad kryptinga shviesa ishskaidyti.

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą